Tiskovni predstavnik Mednarodne atletske zveze Nick Davies je za BBC Sport potrdil, da se bodo vodilni možje zveze že prihodnjo nedeljo sestali in razpravljali o strogem pravilu, zaradi katerega je tekmovalec diskvalificiran že po prvem napačnem startu. "V kolikor se odločimo za spremembo pravila, mora to potrditi še kongres IAAF-a,“ je dejal Davies.

Nad morebitno spremembo pravila, o katerem se je začelo govoriti predvsem po diskvalifikaciji Bolta, pa je ogorčen nekdanji svetovni prvak v teku na 1500 metrov Steve Cram, ki atletsko dogajanje v Daeguju spremlja kot televizijski komentator. "To se mi zdi neverjetno. Bolt je dobro vedel, kaj ga čaka, če starta napačno. Tako njemu kot vsem ostalim so pravila dobro znana,“ je bil ogorčen upokojeni atlet.

Z njim pa se ne strinjata drugo in tretje uvrščena sprinterja v teku na 100 metrov Walter Dix ter Kim Collins. "To pravilo nas ubija. Upam, da bo do pričetka olimpijskih iger v Londonu ukinjeno,“ je dejal Dix, Collins pa je ob tem dodal: "Dajte nam vsaj priložnost za en napačen start.“

"Pravila so pravila, zadnjič so bila spremenjena leta 2010 in zgodba glede tega je sedaj zaključena. Start je del celotnega procesa in veščina, ki jo morajo vrhunski atleti posedovati. To je šport in vsi morajo upoštevati ista pravila,“ pa je po teku na 100 metrov dejal predsednik Organizacijskega odbora olimpijskih iger in podpredsednik IAAF-a Lord Coe.