Nogometaši Olimpije so bili tokrat precej bolj motivirani in polni energije kot njihovi veliki tekmeci s Štajerske, ki so pred dnevi slavili odmevno uvrstitev v evropsko ligo, kar je na njih pustilo vidne posledice, saj tokrat v Stožicah niso bili zmožni v svojem slogu odigrati srečanja proti nabrušenemu tekmecu.

Ljubljančani so že v prvem polčasu povsem dotolkli državne prvake in jim zabili tri zadetke, kar je že zgodaj odločilo zmagovalca srečanja, posledično pa v sektorju z mariborskimi navijači povzročilo precej nejevolje in razočaranja, kar so Viole izrazile s številnimi baklami ter obilico polomljenih stolov. Za vrhunec svoje predstave so zažgali nekaj stolov in obračunali s policisti, ki so prišli med njih kot spremljevalci gasilca, ki je moral pogasiti kar velik ogenj na tribuni.

Po tekmi incident v garaži: Neznanec naj bi udaril predsednika Maribora

Spletni nogometni portal Nogomania danes piše, da naj bi po včerajšnjem derbiju v garaži stožiškega stadiona prišlo do incidenta, ko naj bi neznanec pristopil do avtomobila predsednika mariborskega kluba Draga Cotarja, sicer tudi predsednika uprave Zavarovalnice Maribor, in ga udaril.

Incident je v Mariboru naletel na burne odzive, športni direktor Zlatko Zahovič pa je dejal, da je zaradi dogodka zelo razočaran.“Nimam besed. V zgodovini slovenskega nogometa se kaj takšnega še ni zgodilo. To je velika sramota za Ljubljano in Ljubljančane. Maribor je od Ljubljane boljši samo v nogometu. Mora biti zato v prestolnici pretepen? S tem dejanjem je Ljubljana pokazala svojo kulturo in sovraštvo do Štajercev. Mislim, da so stvari ušle iz rok, saj je naš predsednik nedotakljiv!“

“Napaden je bil velik gospod, ki je mariborski klub potegnil nazaj na zeleno vejo in to je katastrofa. Opravičujem se Ljubljani, če je Maribor uspešen, a agresije ne bomo tolerirali. To je nesprejemljivo in nima veze s športom. Če bo naš predsednik to želel, sem pripravljen ponuditi svoj odstop,“ je še dodal Zahovič.

Športni direktor Maribora je še pozval štajerske navijače, naj se ne maščujejo. “Naše navijače pozivam, naj ne bo povračil. Agresija nikomur ne koristi, zato umirimo situacijo. Pokažimo, da za razliko od Ljubljane poznamo kulturo.“