Po začetnih uspešnih poskusih Ljubljančanke na 410 in 425 centimetrov je sledila prva napaka pri 440 centimetrih, a je Ljubljančanka višino zmogla v drugem poskusu. Sledil je daljši tekmovalni premor in nekaj posvetov med glavno akterko in trenerjem. Po prvem spodletelem poskusu na 450 centimetrov je Černe povedal: "Po mojem bi morala skočiti s tršo palico, saj nima prave višine. A pravi, da čuti drugače. Takšna je pogosta komunikacija. Atlet se sproti glede na vremenske razmere odloči, s katero palico bo tekmoval."

Sledila sta še dva neuspešna poskusa Šutejeve in slovenski tabor je preplavila tišina. Prekinila jo je zvezdnica Jelena Isinbajeva, ki je opravila nebeški skok na 455 centimetrov in dokazala, da je nekdanja prva dama svetovne atletike pripotovala v Južno Korejo odlično pripravljena.

"Težava je bila, ker je Tina skakala na skakališču, s katerega se ni videlo odrivno mesto. To je bil hendikep, ki so ga sicer imele tudi druge, tako da mi kamera ni veliko pomagala. Tina ni uskladila delovanja palice in svojega telesa. Očitno bo menjava palic trajala še nekaj časa. Tino sem nazadnje videl na državnem prvenstvu v Kopru in lahko rečem, da so bili skoki v Daeguju boljši. Žal pa je bilo 450 cm meja, ki je ni preskočila," je pojasnil Černe ter končal, da bosta s Tino med študijem v ZDA sodelovala prek elektronske pošte in pogovorov prek spletne povezave skype, največji delež pri njenem razvoju pa bo imel njen trener v ZDA.