Zadnji dan turnirja v Mariboru je postregel s kar dvema presenečenjema. V prvi tekmi so namreč Finci brez težav premagali Slovake, zmagovalce evropske lige. Drugo presenečenje je spet pripravila ekipa iz Irana. Gostje iz Azije, ki so jih mnogi šteli za avtsajderje na tem turnirju, so že v petek resno opozorili nase s prepričljivo zmago proti Slovakom. V soboto so Iranci premagali še domačo vrsto, ki ji je dvoboj drugega kroga proti Finski, kot kaže, vzel precej moči.

Izid je bil na koncu 0:3 (-20, -21, -20), zmaga Irana pa je bila zaslužena. Ne le da so igrali vzneseno, borbeno in nepopustljivo, tudi Slovencem nikakor ni šlo. Slovenski selektor Veselin Vuković je ob tem že od začetka poskušal z drugačno postavo od standardne in iskal najboljše možnosti za razpoložene igralce iz Irana. V prvem in drugem nizu so slovenski odbojkarji nekako še držali priključek do 15. točke, potem pa so Iranci potegnili. V slovenski vrsti se je poznal slab začetni udarec, pa tudi blok, ki je sicer znano orožje slovenske vrste, tokrat ni deloval proti hitrim napadalcem iz Irana. V tretjem nizu pa so bili Iranci v prednosti že od začetka in večkrat vodili že za štiri ali pet točk. Kljub nekaj menjavam in svetlim trenutkom pa domačim odbojkarjem v zadnjem nizu ni uspelo izvesti preobrata.

"Po dveh dobrih in težkih tekmah je bilo to, kar smo tokrat pokazali, daleč od forme in pričakovanja. Igralci so bili po petkovi tekmi enostavno prazni, mentalno in fizično, in tako se pravzaprav niti enkrat nismo mogli resno približati Iranu, ki pa je, to je treba reči, igral zares odlično," je povedal trener Slovenije Veselin Vuković. S to zmago so odbojkarji iz Irana tudi osvojili prvo mesto na turnirju, drugo mesto je osvojila Finska, tretji so bili varovanci Veselina Vukovića, zadnje mesto pa so osvojili Slovaki.

Slovenski odbojkarji bodo imeli zdaj prosto do jutri, ko se bodo spet zbrali v Mariboru. Po nekaj treningih bodo odpotovali v Francijo na mednarodni turnir v Turcoing (od 2. do 4. septembra), kjer se bodo pomerili s Francijo, Turčijo in Bolgarijo.