Polavderjeva je najprej z iponom premagala Britanko Sarah Adlington, nato pa še domačinko Anne-Sophie Mondiere. Za uvrstitev v polfinale se je pomerila s Kubanko Idalys Ortiz, bronasto z lanskega SP na Japonskem. Kubanka jo je presenetila z iponom, borba pa ni trajala niti minuto. Po porazu se je Polavderjeva preselila v repasažno borbo za bron, kjer se je postavila po robu Japonki Tačimotovi. Tudi ta je lani v Tokiu osvojila bron, Polavderjeva pa se je s Tačimotovo doslej srečala že trikrat in vedno izgubila.

Tako je bilo tudi tokrat, potem ko je Japonka minuto pred koncem povedla z vazarijem in prednost obdržala do konca. "Poskusila sem nov način borbe in v prvih dveh sem bila kar suverena, potem pa ni šlo več, kot sem želela. Tačimotova se zna postaviti v položaj, ki je zame neugoden. Enostavno še nisem našla rešitve, kako bi jo premagala," je dejala Lucija Polavder.

Matjaž Ceraj je ostal brez uvrstitve, čeprav je dosegel dve zmagi. Najprej je z iponom ugnal Bolgara Ivana Ilijeva, nato je bil prav tako z iponom boljši še od Kamerunca Tieunija Ferida Mongueja. V borbi za uvrstitev v polfinale je moral priznati premoč Madžaru Barni Boru, letošnjemu evropskemu podprvaku. "Madžar si je v naslednji borbi poškodoval ramo in nikoli se ne ve, kaj bi se zgodilo, če bi ga meni uspelo premagati," je pojasnil Matjaž Ceraj