Na kvalifikacijah je vse kazalo, da se bo nadaljevala zgodba izpred formulaških počitnic, torej, da je prevlada Red Bulla dokončno zlomljena in da se bodo morali tekmeci zdaj le še "dogovoriti", kdo bo tisti, ki bo načel njihovo premoč. A to pot so žal stavili na napačnega konja. Vettel je bil sicer najhitrejši na kvalifikacijah, a težave z mehurjenjem pnevmatik (ko se pregreje tekalna površina pnevmatike, se ta začne dobesedno luščiti) so Nemca prisilile v precej bolj defenzivno vožnjo, a pri tem je bil še vedno dovolj hiter in spreten, da mu nihče ni mogel priti dovolj blizu, da bi preprečil prvi Vettlovo zmago v Belgiji. "Te dirke sem se lotil s precej skrbmi glede pnevmatik. Vedel sem, da bom moral zelo kmalu na postanek, a k sreči se tudi tekmeci niso najbolje znašli. To pot bi se res lahko zgodilo marsikaj, z zmago so računali pri nas le največji optimisti. A dirkalnik se je obnašal presenetljivo dobro, precej bolje, kot smo pričakovali, na roko mi je šel tudi Hamiltonov odstop, tako da sem ponovno lahko brez večjega tveganja prišel do nove zmage. In to na dirki, na kateri je pred 20 leti svojo prvo dirko odpeljal Michael Schumacher," se je veselil Sebastian Vettel. Njegov moštveni tovariš Mark Webber je celotno dirko "zamočil" že na startu, saj mu je skoraj ugasnil motor, a se je nato dobro znašel: "Start je bil prava katastrofa, komaj sem obdržal motor pri življenju. Tudi pri meni so bile pnevmatike odločilen dejavnik, očitno je tudi vreme malce pripomoglo, da je bil dirkalnik boljši od pričakovanj. Nekaj težav je bilo tudi pri sporazumevanju z ekipo takrat, ko je bil na stezi varnostni avtomobil."

Pravi mali čudež je uspel Jensonu Buttonu, ki se je na zadnjih nekaj dirkah srečeval s precejšnjim padcem forme. Anglež je dirko začel s skromnega 13., na koncu pa se je veselil tretjega mesta: "Start je bil zelo dramatičen, saj po navadi v gneči hitro pride do trčenja in tudi to pot je bilo tako. Eden od tekmecev mi je precej poškodoval zadnje krilce, ki pa je zdržalo do konca. V prvem krogu me je v čelado skoraj zadel del sprednjega krilca enega od tekmecev, po turbulentnem prvem krogu pa so se stvari umirile in dirkalnik je bil iz kroga v krog boljši. Škoda, da dirke ni končal Lewis Hamilton, to pot je bil McLaren najbolj resen izzivalec Red Bulla."

In res, Hamilton bi se lahko boril za eno od prvih treh mest, če ga na koncu dolge ravnine ne bil s steze spravil Kamuji Kobajaši. Lewis Hamilton je imel že na kvalifikacijah bližnje srečanje s Pastorjem Maldonadom, japonski "kamikaza" pa ga je stal novih točk. Takoj po odstopu je povedal: "Saj ne vem niti, kdo je bil tisti dirkač, ki je od zadaj tako neumno trčil vame. Vem, da sem nekoga prehitel, in sem se že pripravil, da bom zavil v naslednji ovinek, ko me je nenadoma zasukalo in sem močno trčil v zaščitno ogrado. Res škoda, to pot bi se lahko boril tudi za zmago."

Eno boljših dirk, če ne celo najboljšo od vrnitve na dirkaške steze, pa je odpeljal Michael Schumacher. Nemec je po povsem ponesrečenih kvalifikacijah, ko mu je v prvem krogu odpadlo kolo z dirkalnika, dirko začel z zadnjega startnega mesta. A kot je to v Belgiji že nekajkrat dokazal, je mojster volana vozil naravnost fantastično, počasi in zanesljivo napredoval ter na koncu vzel mero še moštvenemu tovarišu Nicu Rosbergu in dirko končal kot peti. Zadnja tretjina sezone se bo nadaljevala čez 14 dni v Italiji, kjer bo 11. septembra dirkače pričakalo dirkališče v Monzi.