Kot so za Dnevnik.si sporočili iz policijske uprave ljubljana so bili ''nekaj minut pred 15. uro obveščeni o varnostnem dogodku v Šubičevi ulici v Ljubljani.''  30-letnik se je z vozilom zamke BMW zaletel v vhod zgradbe državnega zbora. Kot je povedal predstavnik PU Ljubljana je bil voznik z lažjimi poškodbami prepeljan v Ljubljanski klinični center.

''Policisti še vedno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodka saj obstaja sum, da gre za kaznivo dejanje (po do sedaj zbranih obvestilih v tem primeru ne gre za prometno nesrečo). O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo,'' je za Dnevnik.si še zapisal predstavnik policije Vinko Stojnšek.

Iz državnega zbora so nam sporočili, da je voznik ob trku v vhodno pročelje ''poškodoval svoje vozilo in del kipov, ki so del spomeniško zaščitenega portala zgradbe.Vhod v Državni zbor je po odstranitvi avtomobila ponovno varen in izvaja svojo funkcijo. Višina celotne škode še ni znana.''

Uporabnica Twitterja je na platformi objavila tudi fotografijo dogajanja pred DZ. Na njej je viden avtomobil, ki je ustavljen neposredno pred oziroma v vratih DZ.