Čestitke za odličen dosežek v Šenženu. Kako ste ga doživeli?

Hvala. Z dosežkom sem izjemno zadovoljna. Razmere za tekmo so bile zelo težke, saj je bilo 35 stopinj Celzija, vlažnost pa približno 80-odstotna. Na tekmi sem bila povsem mehka, povrhu vsa potna. Imela sem občutek, kot da nisem najbolje pripravljena. Toda kljub temu mi je uspel odličen rezultat.

Očitno so vam tekme na Kitajskem pisane na kožo...

Po uspehih sodeč je res tako. Rada tekmujem v vročini. Zdi se mi, da mi zalet uspe bolje. Tu v Daeguju bo kakšnih deset stopinj manj, a bo vlažnost zraka gotovo velika.

Kakšen je vaš cilj v jutrišnjih kvalifikacijah?

Kvalifikacijska norma bo znašala 460 cm. Moj cilj je, da jo izpolnim in se prvič uvrstim v finale na svetovnem prvenstvu (v svoj prvi veliki finale na članski tekmi se je Tina Šutej uvrstila lani na evropskem prvenstvu v Barceloni, op. p.).

Kvalifikacije bodo že ob pol desetih dopoldan. Bo zato kaj težje?

Mislim, da ne. Tudi v Šenženu so bile kvalifikacije ob 9. uri zjutraj in nisem imela nobenih težav. Je pa res, da je bila tam norma precej nižja, saj je znašala 410 cm.

Boste v kvalifikacijah kaj taktizirali z izbiro višin?

Ne. Višine si bodo sledile po naslednjem vrstnem redu: 410 cm, 425, 440, 450, 455 in 460. Skakala bom na vseh višinah, možno pa bo, da bo za finale zadostoval uspešen poskus na 455 cm.