Sobota, 27. avgusta

V Hrovači, natančneje pod vaško lipo sredi vasi - na ribniškem polju jugozahodno od Ribnice, ob odcepu ceste v Otavice - bodo za vse fižololjubce pripravili tradicionalno kulinarično prireditev Fižolov dan, posvečeno avtohtoni sorti fižola Ribniške doline - fižolu ribn'čanu!

Medtem ko bodo na Ribniškem tiho odmevali zamolkli zvoki prebavljanja fižola, bo v ljubljanskem Tivoliju glasno in ritmično: DJ Umek pripravlja že 10. dobrodelni Žur z razlogom.

Na Bledu bo predsednik Danilo Türk slovesno razglasil, da je Blejsko jezero za nekaj dni namenjeno zgolj veslačem. Najboljšim na svetu. V lov za medalje svetovnega prvenstva se bo pognal tudi Iztok Čop, ki je že leta 1991 okoli vratu dobil prvo medaljo na članskem prvenstvu. Pred 21 leti!

Z maratonom žensk se bo začel tekmovalni del svetovnega prvenstva v atletiki v južnokorejskem Daeguju.

Nedelja, 28. avgusta

Predsednik republike Danilo Türk se bo udeležil Evropskega foruma Alpbach 2011.

V Los Angelesu bodo podeljevali MTV-jeve glasbene nagrade. Škandali, kot vselej, so zagotovljeni.

Ponedeljek, 29. avgusta

V New Yorku se začne odprto prvenstvo ZDA v tenisu. US Open, po domače.

Torek, 30. avgusta

V Ljubljani bo strojevodka evropskega vlaka Angela Merkel. Borut Pahor jo bo skušal prepričati, da bi bil vsaj v zadnjem vagonu kondukter.

Sreda, 31. avgusta

Z nadaljevanjem druge obravnave novega družinskega zakonika v odboru za delo, družino in socialne zadeve se začenja jesenska parlamentarna sezona. Po 18 urah dosedanjih razprav je odbor šele pri 3. členu zakonika.

V Litvi bo povprečna višina začasnih rezidentov za nekaj tednov še večja. Začne se evropsko prvenstvo v košarki z našimi basketaši med lovilci kolajn.

Precej bolj uglajeno bo v Benetkah, saj se začne 68. filmski festival.

Četrtek, 1. septembra

Prvi šolski dan.

Predsednica komisije, ki preiskuje politična ozadja nastanka in prenehanja brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres pred volitvami, Melita Župevc začenja z nizom zasliševanj prič. Prva sta na vrsti Andrej Lasbaher in Robert Terček.

Petek, 2. septembra

Notranjepolitični odbor pod predsedovanjem poslanca SDS Vinka Gorenaka bo na zahtevo SDS nadaljeval pred počitnicami začeto razpravo o sumih SDS, da je policija pri študentskih demonstracijah storila niz napak zaradi političnega pritiska ministrice Katarine Kresal.