Četrti tekmovalni dan v Parizu se za slovensko izbrano vrsto ni dobro končal. Sraka Vukovićeva je sicer s petim mestom vknjižila lepo uvrstitev, a se je pri tem poškodovala, prav tako pa je bila v igri za bron še 30 sekund pred koncem odločilnega boja.

Potem ko je slovenske ljubitelje juda v četrtek znova navdušila Urška Žolnir, ki se je ovenčala z bronom, so bile danes oči navijačev uperjene v Sraka Vukovićevo, ki je blestela na lanskem SP v Tokiu. Tudi letos je bil v igri bron, potem ko je Sraka Vukovićeva v četrtfinalu morala priznati premoč Nizozemki Edith Bosch.

V repasažu je Sraka Vukovićeva ugnala domačinko Marie Pasquet. Tekmici sta bili večji del dvoboja izenačeni, nato pa je Francozinja zaradi neaktivnosti dobila dve kazni, s čimer je slovenska judoistka prišla do pomembne prednosti, ki jo je z bogatimi izkušnjami z borilnih tatamijev znala zadržati do konca.

V borbi za bron sta se pomerili stari znanki, ki se poznata tudi s številnih skupnih priprav. A zmeraj neugodna Meszaroseva, ki je levičarka, Sraka Vukovićevi tudi tokrat ni ustrezala. Borki sta bili sicer precej enakovredni, nazadnje pa je aprila lani na evropskem prvenstvu na Dunaju v finalu zmagala Madžarka.

Majhno pobudo so sodniki minuto pred koncem prisodili Meszarosevi, ki je nato z metom prišla do vodstva z juko (5:0). Žal je pri tej akciji Madžarka slovenski judoistki tako nesrečno padla na nogo, da se je varovanka trenerja Gregorja Broda pri tem poškodovala in si zvila levi gleženj. Sraka Vukovićeva je še skušala nadaljevati, a so bile bolečine prehude, tako da je morala le nekaj sekund pred koncem borbe to predati, s čimer se je morala zadovoljiti s petim mestom.

Za zdaj se še ne ve, kako resna je poškodba, ampak po prvih informacijah ima Sraka Vukovićeva poškodovane vezi levega gležnja. Sama je dejala, da se ji je obnovila stara poškodba. Nesrečno tekmovalko so oskrbeli kar v dvorani ter ji imobilizirali nogo, več bo znano po natančnejših zdravniških pregledih, so za STA sporočili iz slovenskega tabora.

"S petim mestom sem zelo zadovoljna. Če bi mi kdo pred prvenstvom ponudil takšen dosežek, bi takoj podpisala. Jezi pa me to, ker sem bila z Meszarosevo zelo enakovredna in menim, da je bila danes premagljiva. Prav čutila sem, da bi jo lahko premagala," je dejala Sraka Vukovićeva.

Druga slovenska tekmovalka Ana Velenšek (do 78 kg) je nastope končala v osmini finala, kjer jo je z vazarijem premagala Nemka Heide Wollert. Velenškova je v uvodnem dvoboju po minuti z iponom ugnala Indijko Jino Devi Chongtham, v drugem krogu pa je bila z juko boljša od Portugalke Yahimo Ramirez.

V soboto bo v dvorani Bercy zadnji dan posamičnega prvenstva, znova pa bosta nastopila dva slovenska borca. V najtežjih kategorijah bosta kimoni s slovenskim grbom na prsih oblekla Lucija Polavder (nad 78 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg). Prvenstvo se bo uradno končalo v nedeljo, ko bodo na sporedu še ekipne preizkušnje, kjer pa Slovenija ne bo sodelovala.