Žolnirjeva je tokrat na prvenstvu vnovič dokazala, da je v veliki meri precej bolje pripravljena od tekmic. Kar štiri borbe je dobila predčasno z iponom, odločilno za kolajno že po vsega 18 sekundah.

Po vrsti so najprej padale Madžarka Bernardett Baczko, v drugem krogu je Žolnirjeva po tridesetih sekundah premagala Kazahstanko Aidirim Kidirbajevo, v tretjem z iponom v poltretji minuti Izraelko Jarden Gerbi, v boju za polfinale pa po dobri minuti še Kitajko Juhua Xu.

V polfinalu se je pomerila z aktualno svetovno prvakinjo iz Tokia 2010 Japonko Jošie Ueno. Borki sta bili enakovredni vseh pet minut, nobena si ni priborila prednosti, zato je o zmagovalki odločal dodatni čas treh minut oziroma borba za zlato točko. Tudi tam se je Žolnirjeva dobro upirala Japonki, ki pa je nato le prišla do prednosti. Žalčanko, ta je med akcijo na parterju nekako dobila levo roko pod sebe, je dobila v končni prijem in jo na tleh zadržala 15 sekund, kar je že bilo dovolj za zmago, nato pa vztrajala polnih 25 sekund, kar šteje kot ipon.

S tem je Žolnirjevi ostal boj za bron, ki je sledil kmalu po napornem polfinalu. A se je varovanka trenerja Marjana Fabjana dobro odpočila, takoj po začetku borbe proti Espinosi prevzela pobudo, jo v 15. sekundi dobro prijela in za ipon in zmago vrgla na hrbet. S tem je osvojila svojo drugo kolajno s SP, skupaj pa že peto za Slovenijo.

"Res je malo manjkalo, da bi bil lesk kolajne še žlahtnejši. Japonko sem že večkrat premagala, ampak tudi ona mene, tako da sem vedela, da bo težka borba. Ampak dobro se je izteklo, da mi je potem uspelo dobiti bronasto kolajno," je po osvojitvi brona povedala Žolnirjeva, ki bi glede na počutje in pripravljenost prav lahko posegla še višje, "glede na to, kako sem se počutila dopoldne, sem pričakovala, da bi lahko bilo še več, ampak se je pač tako razpletlo, da moram biti zadovoljna tudi z bronom."

Včeraj je nastopil tudi drugi slovenski predstavnik Aljaž Sedej (do 81 kg), ki pa se je poslovil že v dopoldanskem predtekmovalnem delu. Ljubljančan, ki se na pota stare slave vrača po poškodbi, je v svoji uvodni borbi po iponu moral priznati premoč Ukrajincu Artemu Vasiljenku.

V petek bosta na tatamije v dvorani Bercy stopila Raša Sraka Vuković (do 70 kg) in Ana Velenšek (do 78 kg), v soboto pa se bodo slovenski posamični boji zaključili še z nastopoma Lucije Polavder (nad 78 kg) in Matjaža Ceraja (nad 100 kg).