V etapi, dolgi 193,4 kilometra od Ubede do Cordobe, je drugo mesto zasedel Španec Pablo Lastras (Movistar), na tretje, četrto in peto mesto pa so se uvrstili trije Italijani iz Saganovega moštva Liquigas Valerio Agnoli, branilec naslova Vincenzo Nibali ter Eros Capecchi, ki je imel že tri sekunde zaostanka za Saganom.

Nibali se je prebil na tretje mesto v skupni razvrstitvi dirke, Chavanel, ki je bil deseti, pa je celo še povečal vodstvo pred Špancem Danielom Morenom (Katjuša), ki zdaj na drugem mestu skupno zaostaja za 15 sekund. Slovenski kolesar je v skupni razvrstitvi 17. z 1:13 minute za vodilnim Chavanelom.

"Kot moštvo smo res delovali odlično. Moja zmaga pravzaprav ni bila del naše taktike, vendar pa se je splačala ne glede na vse. Seveda bi bilo bolje, če bi slavil Nibali, a je na koncu vseeno bolje, da je zmagal eden od kolesarjev našega moštva Liquigas-Cannondale, kot pa denimo Lastras," je v cilju razlagal mladi Slovak, ki je vknjižil svojo prvo etapno zmago na Vuelti.

Etapa se je odločala v zadnjih kilometrih, ko so bili štiri kilometre do cilja v ospredju štirje kolesarji ekipe Liquigas (Nibali, Sagan, Agnoli, Capecchi) in Lastras (Movistar). Mož, na katerega so stavili v ekipi Liquigasa, je bil Nibali, ki pa ni imel dovolj moči, da bi prehitel Lastrasa, zato je v zadnjih trenutkih vskočil Sagan in vzel etapno zmago.