Lastniki kluba na zavarovani plaži Calambrone, ki je del naravnega rezervata med Piso in Livornom, trdijo, da še vedno popravljajo škodo od prejšnje zabave, ki je potekala 15. avgusta, udeležilo pa se je je 2000 ljudi. "Naslednje jutro, ko sem prišla tja, so tam ljudje kar ležali, peska pa sploh nisi mogel videti zaradi praznih steklenic in smeti na plaži, ki so na koncu napolnile 300 vreč za smeti," je ogorčena lastnica kluba Diva Giannelli.

Dežniki in ležalniki sosednjega kluba na plaži so bili prav tako uničeni, pedalini so potopljeni ležali na dnu morja, v pesku so ležale injekcije, pa tudi iztrebki. Poti, narejene iz lesenih desk, so bile uničene, saj so deske uporabili za kurjenje ognja, trdijo redarji sosednjega rezervata, ki so se ta konec tedna ponudili za patruljiranje po peščeni plaži.

Toskanski policisti zatrjujejo, da na Facebooku pazijo na napovedane dogodke in tako želijo ostati korak pred organizatorji, vendar pa Guiannellijeve niso prepričali – meni, da ta konec tedna ne bodo mogli preprečiti katastrofe. "Videli bomo, ali bodo ukrepali ali pa bomo spet prepuščeni samim sebi," je dejala.

Zabava Calambrone je ena v vrsti rejvov, ki so to poletje vzbudili zgražanje in policijsko intervencijo. V torek je bila v toskanskem San Vicenzu organizirana zabava, v kateri so bile uničene prhe na plažah, pa tudi kabine za preoblačenje in sprehajalne poti. Na uradni poletni zabavi v mestu Sestri Levante v Liguriji je nastal kaos, ko se je zabave udeležilo 20 tisoč ljudi. 70 ljudi je potrebovalo nujno medicinsko oskrbo, kljub temu da je bila prodaja alkohola na prizorišču prepovedana.