Merklovi, ki je lestvici že kraljevala štiri leta zapored, in sicer med letoma 2006 in 2009, na drugem mestu sledi ameriška državna sekretarka Hillary Clinton, na tretjem pa je brazilska predsednica Dilma Rousseff.

Forbesova lestvica najvplivnejših žensk odraža politični, gospodarski in družbeni vpliv žensk iz vseh družbenih in poklicnih skupin, zato so se poleg političark in podjetnic na lestvici znašle tudi številne osebnosti iz sveta zabave.

Tako se je zvezda pop glasbe Lady Gaga s svojimi petindvajsetimi leti kot najmlajša uvrstila na lestvico, in sicer na enajsto mesto. Pevka Beyonce Knowles se je morala zadovoljiti z osemnajstim mestom, "supermama" Angelina Jolie z devetindvajsetim, manekenka Gisele Bündchen pa s šestdesetim mestom.

Poleg direktorice podjetja Pepsi Indre Nooyi (četrto mesto) se je med prvih pet najvplivnejših žensk na svetu uvrstila tudi poslovodkinja Facebooka Sheryl Sandberg. Po navedbah Forbesa vseh sto žensk na lestvici skupno upravlja z okoli enaindvajsetimi milijardami evrov, v povprečju pa so stare 54 let.