Tom Jones je na glasbeni sceni že več kot 45 let. Kljub številnim zgodnjim zimzelenim uspešnicam je najbolj prodajane plošče posnel v zadnjih 15 letih. Leta 1999 je objavil album "Reload", ki ga je prodal v pet milijonih izvodov, zahvaljujoč predvsem pesmi "Sexbomb". Tako album "24 Hours" iz leta 2008 kot tudi novi album "Praise & Blame", ki ga je posnel v studiu svojega kolega Petera Gabriela, sta navdušila glasbene kritike.

Zahvaljujoč uspešnicam, kot so "Delilah", "Kiss", "I'll never fall in love again", "If I only knew" ali "It's not unusual" Toma Jonesa poznajo številne generacije ljubiteljev popularne godbe. Zaradi svojega slovesa lomilca ženskih src je v prvih letih kariere tudi pogosto zasenčil takratne velikane glasbene scene, denimo skupino The Beatles.

Med dolgoletno kariero je sodeloval s številnimi glasbeniki, kot so Paula Anka, Elvis Presley, Van Morrison in Robbie Williams. Prejel je vrsto nagrad, tudi nagrado za življenjsko delo, britanska kraljica pa mu je leta 2006 podelila častni naziv vitez.

V Zagrebu bo Tom Jones nastopil tokrat prvič. Za koncert v Areni bo naprodaj 8000 vstopnic, prodajati jih bodo začeli prihodnji teden. Zanje bo potrebno odšteti od 37 do 80 evrov.