Na spletni strani kluba so zapisali, da je pogajanj konec in da se bo Eto'o za tri sezone preselil k Anžiju. Finančnih podrobnosti niso razkrili, po ugibanjih predvsem italijanskih medijev pa naj bi samo Inter dobil med 25 in 27 milijoni evrov odškodnine, letna plača Eto'oja pa naj bi znašala kar 20 milijonov. Če te številke držijo, bo 30-letni Kamerunec kot največji nogometni zaslužkar debelo premagal 12 milijonov Realovega zvezdnika Cristiana Ronalda in 10,5 milijona Lionela Messija pri Barceloni.

Pri Anžiju so sporočili, da bo Eto'o v sredo prestal zdravniški pregled, po katerem bodo podpisali pogodbo. Novim soigralcem se bo predvidoma pridružil že v četrtek, konec tedna ga čaka prva tekma v ruskem prvenstvu z Rostovom. Novico o prestopu je potrdil tudi športni direktor Interja Piero Ausilio, ki je dejal, da bodo prestop dokončali v sredo.

Eto'o je v prejšnji sezoni za Inter dosegel 37 golov in bil njegov najboljši strelec, bil pa je tudi eden ključnih igralcev za Interjevo zmago v ligi prvakov leta 2010. Pred selitvijo v Milano leta 2009 je pet sezon preživel v Barceloni.

Anži Mahačkala, ki sicer domuje v nemirnem in zaradi terorističnih napadov nenehno ogroženem Dagestanu ob Kaspijskem morju, stopa po poti novih bogataških klubov. Ti z denarjem bajno bogatih lastnikov po tekočem traku kupujejo nogometne zvezdnike; lastnik Anžija je Sulejman Kerimov, po Forbesovi oceni 118. na lestvici najbogatejših na svetu s 7,8 milijarde evrov premoženja. Anži je pred letošnjo sezono v ekipo že pripeljal ruskega reprezentanta Jurija Žirkova, za klub pa igra tudi brazilski veteran Roberto Carlos. Zaradi slabih varnostnih razmer sicer igralci živijo in trenirajo v z letalom dve uri oddaljeni Moskvi, v Mahačkalo pa se 15-krat na sezono pripeljejo le na domače tekme in se po njih takoj vrnejo v prestolnico.