Moreno je dobil prvo gorsko etapo 66. pentlje po Španiji. Špancu je uspelo pobegniti najbližjemu zasledovalcu Soerensenu 300 metrov pred ciljem četrte etape, na koncu pa je imel tri sekunde prednosti. S tem je Moreno vknjižil prvo etapno zmago na španski dirki. Tretjeuvrščeni Martin je zaostal že 11 sekund, kolikor je zaostalo tudi naslednjih 28 kolesarjev, med katerimi je bil na 14. mestu tudi edini slovenski predstavnik Brajkovič (RadioShack).

V zadnjem vzponu na Sierra Nevado, dolgem 23 kilometrov, se je oblikovala skupinica ubežnikov, ki pa jo je glavnina kar nekaj kilometrov pred ciljem ujela. Nato sta se v ospredje prebila Moreno in Soerensen, kjer pa je imel na cilju na 2112 metrih najmočnejše noge Španec.

V skupnem seštevku je danes vodstvo prevzel Francoz Sylvain Chavanel iz ekipe Quick Step, ki je tako po le dnevu vodstva slekel rdečo majico vodilnega španskemu kolesarskemu veteranu Pablu Lastrasu. Skupno drugi je s 43 sekundami zaostanka zdaj današnji zmagovalec Moreno, medtem ko je tretji Danec Jakob Fuglsang, ki zaostaja 49 sekund. Brajkovič zaseda 15. mesto, za vodilnim pa zaostaja minuto in 18 sekund.

Etapo je sicer zaznamoval tudi odstop najboljšega letošnjega šprinterja, Britanca Marka Cavendisha; kot vzrok so v njegovi ekipi HTC Highroad navedli slabšo pripravljenost in dosežke v uvodnih etapah.

V sredo se bodo kolesarji na Vuelti "spopadli" s peto etapo od Sierra Nevade do Valdepenas de Jeana v skupni dolžini 187 kilometrov.