Tako trener zmajev Dušan Kosič kot tudi obetavni zvezni igralec Nik Omladič sta na novinarski konferenci pred veliko tekmo poudarila, da si na derbiju želita predvsem številčnega občinstva in dobrega vzdušja ter seveda zmage.

"Želimo si podporo naših navijačev. Upam, da bodo prišli v čim večjem številu. Moja želja pa je, da nas bo več, kot jih je lahko v Mariboru. Naši cilji so jasni, želimo si uspeha, želimo se predstaviti v dobri luči in biti samozavestni. Želim si, da naša ekipa pokaže igre, ki jih je že pokazala - karakter, voljo, željo po dobri, čvrsti, agresivni igri. In želimo si tudi zmagati. Nikakor se ne bomo zatekali na obrambne pozicije, temveč bomo skušali z napadom priti do cilja. Nikoli, nikdar v slovenskem prostoru ne bomo igrali zaprte igre, niti slučajno ne," je bil neomajen ljubljanski trener.

"Seveda mi veliko pomeni prav podpora s tribun. Želim si, da bi bilo več gledalcev kot v Ljudskem vrtu, se pravi več kot 12.000 gledalcev," je po novinarski konferenci trenerjeve želje glede navijaške podpore "konkretiziral" Omladič, nadarjeni vezist v vrsti Olimpije, ki je imel v lanski sezoni precej smole. Najprej poškodba levega stopala, zaradi katerega je moral na operacijo, okrevanje po njej pa ga je za kar dolgo časa oddaljilo od zelenic. Ko je okrevanje prineslo rezultate pa je sledila še poškodba desnega stopala, sicer kratkotrajnejša, pa vendarle. Z zdravniško pomočjo in pomočjo klubskega fizioterapevta se vrača v pravo, staro formo.

Začetek prvenstva ni bil ravno voda na mlin klubu iz prestolnice, saj zmaji po šestih krogih za prvim mestom zaostajajo pet točk. "Start v prvenstvo res ni bil najboljši, vendar se zdaj pobiramo. Pripravljeni smo na večni derbi in upamo, da bomo dosegli čim boljši rezultat. Nimamo nobenih presenečenj. Igrali bomo svojo igro - na vsaki tekmi, s pravim odnosom, ne glede na to, kdo je tekmec, če stoji nasproti Maribor ali katero drugo moštvo," je še dejal Omladič.

"Zadnjih ne vem koliko tekem je Maribor veljal za favorita, vedno so odšli srečnejši s tega derbija. Mislim, da bo v nedeljo favorit Olimpija, predvsem zaradi domačega terena. Glede na prejšnje tekme mislim, da bi zdaj že bil čas, da mi zmagamo, kajti že dolgo nismo premagali Maribora," je v ljubljanski uspeh prepričan mladi igralec.

Trenerja zelo veseli, da lahko v nedeljo računa na vse igralce. "Neprijetna presenečenja so v tem športu seveda vedno možna, saj je šele torek, vendar pa so vsi igralci v kadru in vsi konkurirajo za udarno enajsterico. Z velikim optimizmom pričakujemo derbi," je dejal ljubljanski strateg, ki ga navdušuje odnos igralcev na zadnjih tekmah. Nekoliko bo potrebno popraviti le realizacijo, ki ostaja ljubljanska šibka točka.

Maribor v četrtek čaka povratna tekma zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Glasgow Rangers, kar po Kosičevem mnenju na derbiju ne bo igralo velike vloge. "Proti Mariboru bodo odločale iste nianse, kot denimo na tekmi proti Austrii, kjer nam je za evropski preboj zmanjkalo nekaj izkušenj. S to evropsko izkušnjo več vem, da smo sposobni igrati dober nogomet. Se pravi, če se lahko nadejamo Olimpijine zmage nad Mariborom? Za to delamo. Verjamemo v to, drugače ne bi šli na igrišče," je sklenil trener.