Prvenstvo je tako kot mnoga letošnja v drugih športih kvalifikacijsko za olimpijske igre prihodnje leto v Londonu, vendar pa vse ni odvisno od tega tekmovanja. Točke za kvoto, ki štejejo za nastop na OI 2012 v Londonu, namreč judoisti in judoistke zbirajo že od letošnjega evropskega prvenstva konec aprila v Carigradu, z zbiranjem pa bodo končali na evropskem prvenstvu prihodnje leto.

Žensko vrsto bodo v Parizu sestavljale Urška Žolnir (do 63 kg), Raša Sraka Vuković (do 70 kg), Ana Velenšek (do 78 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg), medtem ko bodo v moški ekipi kimone s slovenskim grbom nosili Rok Drakšič (do 66 kg), Sašo Jereb (do 73 kg), Aljaž Sedej (do 81 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg).

"Na prvenstvu si želim čim boljše borbe od prve naprej. V moji konkurenci naj bi nastopil 101 borec. Gre za najmočnejšo kategorijo po številčnosti, veliko bo zato odvisno od žreba. Dejstvo je, da prvih deset odstopa, preostali pa lahko tepejo eden drugega. V tej prvi deseterici so pri vseh preostalih zelo odprte karte," je pred prvenstvom dejal Sašo Jereb, ki je po poškodbi in vrnitvi v matično kategorijo do 73 kg znova del slovenske ekipe.

"Treningi so potekali nemoteno, bil sem na pripravah v tujini, zame je bilo zares dobro poskrbljeno. Kako bo na tekmi ne vem, bomo videli. Po razočaranju na evropskem prvenstvu si vsekakor želim v Parizu pokazati več. V moji konkurenci je prijavljenih 88 borcev, še nikoli jih ni bilo toliko. Za preboj v repasaž bo treba zmagati na štirih bojih. Trenirali smo za to, na sami tekmi pa bomo videli, kako daleč lahko prilezem," pa je dejal Rok Drakšič, ki bo med slovenskimi reprezentanti na blazinah prvi, saj ga nastop čaka že danes.

Po zadnjih informacijah iz slovenskega tabora v ekipi ni težav, vsi že nestrpno pričakujejo svoje boje. Manjšo poškodbo je med zadnjimi pripravami imel le Sedej, a je zdaj že v redu in bo lahko nemoteno nastopil. Soborce bosta v Parizu podpirali tudi reprezentantki Petra Nareks in Vesna Đukić, ki bosta z ogledom tekem nabirali pomembne izkušnje. Reprezentanti bodo v Pariz odhajali postopoma, saj prvenstvo s tekmovalnega vidika za posameznike traja kar pet dni, zadnji, šesti dan, v nedeljo, pa bodo še ekipne preizkušnje brez slovenskega zastopstva.