Kunstelj je na svojem blogu Mikstone zapisal, da je "Janša med drugim naročil prisluškovanje in vdor v zasebno korespondenco Janeza Drnovška, potem ko se je slednji umaknil na Zaplano in tam umrl". Poleg tega naj bi v preteklosti nezakonito prisluškovali še nekaterim drugim slovenskim politikom, in sicer nekdanjemu premierju Lojzetu Peterletu, nekdanjemu premierju Andreju Bajuku in nekdanjemu poslancu Ivu Hvalici.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je o tem zapisu obvestila policijo. Na policiji so potrdili, da so glede zapisov opravili preiskave in svoje ugotovitve posredovali pristojnim državnim tožilstvom.

"Ne glede na to bo policija navedbe dodatno preverila v smislu obstoja razlogov uradno pregonljivih kaznivih dejanj in izvedla ustrezne operativne ukrepe, v ta namen je že opravila določene razgovore in se sestala z informacijsko pooblaščenko," so sporočili z generalne policijske uprave. Kunstelj je v blogu tudi zapisal, da je akcije prisluhov vodil nekdanji poveljnik specialne brigade Moris Darko Njavro. Slednji je dejal, da je prva dva zapisa na blogu Kunstlja prebral, da pa ne ve, "kakšne traparije objavlja zdaj".

Peterle pa je izrazil prepričanje, da so mu prisluškovali, vendar ne more reči, kdo vse. Dokazov, da so prisluškovali njemu, nima, ima pa dovolj indicev, da mu ni prisluškovala samo ena stran, je dejal.

Iz SDS so sporočili, da je predsednik SDS Janez Janša opisani primer že pred časom predal odvetniku, ki pripravlja ustrezne pravne postopke zoper (anonimnega) pisca.