V hudi vročini, ki je zdelala kar nekaj kolesarjev, si je Lastras pred drugouvrščenim Francozom Sylvainom Chavenelom priboril 15 sekund prednosti, v skupnem seštevku pa je njegova prednost pred kolesarjem Quickstepa še pet sekund večja.

Za Španca je to tretje etapno slavje na domači dirki, zmago pa je posvetil preminulim Xavierju Tondu in Wouterju Weylandtu ter resno poškodovanem Kolumbijcu Mauricio Solerju.

"Neverjetno, uspelo mi je, kar sem se zamislil. Odpeljal sem kot na enodnevni klasiki, pomagale so mi izkušnje. Že šestič nastopam na Vuelti in bil je že čas, da spet zmagam. Mislim, da je moj uspeh zaslužen, saj sem res vse opravil, kot je treba," je dejal Lastras, ki je leta 2003 zmagal tudi na etapi Toura, še dve leti prej pa je etapni uspeh zabeležil tudi na Giru.

Tokrat je do zmage prišel z napadom na drugem od dveh kategoriziranih vzponov, seveda pa je treba vedeti, da je bil član petčlanske ubežne skupine. Ta je ušla že po nekaj kilometrih, imela tudi že več kot osem minut prednosti, ki pa se je do konca po pričakovanju zmanjšala. A četverica, ki je v begu vztrajala, gotovo zaradi tega ni bila slabe volje.

Edini slovenski predstavnik Jani Brajkovič je v cilj kot 32. prišel v prvi zasledovalni skupini (njen sprint je dobil Irec Nicolas Roche), ki je zaostala minuto in 43 sekund. V skupnem seštevku je Belokranjec na 28. mestu, za najboljšim zaostaja dve minuti in 24 sekund.

Že v naslednji etapi bi se skupni vrstni red lahko spremenil, saj bo cilj na vzponu prve kategorije v Sierra Nevadi.