Pred dnevi so v klubu, ki bo imel letos 1,8 milijona evrov proračuna, končali najtežji del priprav na Golteh, danes pa začenjajo šaleško-savinjski turnir, kjer se bodo v uvodnem krogu ob 19.30 merili s sarajevsko Bosno, letošnjim udeležencem lige prvakov.

Direktor Stane Ostrelič je na novinarski konferenci zanikal zamujanje plač igralcem in potrdil, da jim sponzorji še vedno trdno stojijo ob strani. Trener Branko Tamše pravi, da se bodo letos za naslov udarile tri ekipe, poleg Gorenja še aktualni prvak Cimos Koper in Celje Pivovarna Laško.

"Predvsem si želim, da se ne bi soočali s poškodbami ključnih igralcev kot lani v končnici, ob tem pa bi rad dejal, da prednost na polovici prvenstva ne zadostuje mirnega nadaljevanja. Naš cilj je borba za naslov prvaka, ta bo izenačena, kot še ni bila v zadnjih sezonah," meni Tamše.

Igralec Niko Medved je povedal, da so se igralci dodobra spoznali med seboj na pripravah na Golteh, veseli pa ga tudi, da so se novinci dobro vključili v ekipo in da bodo dobro odigrali sezono ter dosegli zastavljene cilje.