Po hitrem izenačenju Makedonca Agima Ibrai mija, s čimer se je odkupil za veliko napako ob golu Škotov, so zapravili ko pico priložnosti. Ko je kazalo na remi, je zmagoviti gol dosegel rezervist Etien Velikonja v 92. minuti, ko se je ob strelu obrnil okrog svoje osi.

Mariborčani so v tekmo vstopili izre dno dobro, si na račun nepopustlji vosti, borbenosti in iznajdljivosti Be riča priigrali priložnosti preko Mertlja in Volaša, a je zmanjkalo znanja za žogo v mreži Škotov. Glasgow Rangers je bil najbolj nevaren iz prekinitev, ker vi joličasti zaradi neodločnosti niso us peli žogo izbiti iz kazenskega prostora. Ko je Maribor prevzemal kontrolo nad tekmo in skušal s kombinatorno igro, ki pa je bile prepočasna, prebiti obrambo gostov, so po naivni napaki prejeli gol po dobre pol ure. Po popolnoma iz praznjeni desni strani se je zapodil bočni branilec Broadfoot, iz igre z eno potezo vrgel in osmešil Ibraimija, pre dložek pa je Španec Ortiz Palazon po spravil v mrežo. Maribor je do odmora zmogel le prosti strel Mezge v 40. mi nuti, ki pa je zletel tik ob vratnici.

Ibraimi je veliko napako iz prvega polčasa popravil v 52. minuti, ko je po podaji Mezga iz avta s strelom na prvi vratnici izid izenačil tudi zaradi slabe reakcije vratarja McGregorja. Gol je vi joličastim dal krila, a na žalost gledal cev so bili neučinkoviti, prednjačil pa je robustni napadalec Volaš, ki je od 61. do 67. minute zastreljal tri priložnosti tekme, ker je izbral najslabše rešitve. Maribor je narekoval ritem, valil napad za napadom, v sodniškem podaljšku pa je Mezga izigral obrambo Škotov, Velikonja pa je s spektakularnim golom razkril zmote strokovnega štaba, ker mora sedeti na klopi. Povratna tekma bo 25. avgusta v Glasgowu.

»Od prve minute naprej se je videlo, da imajo fantje dovolj energije. Po za detku se je bilo težko pobrati, a nam je to ob odmoru uspelo in pokazali smo odlično igro. Na Škotskem nas čaka popolnoma drugačna tekma,« je bil za dovoljen mariborski trener Darko Mi lanič.