Vodstvi rokometnih klubov Cimosa in Gorenja sta namreč podali pobudo (podpisana sta klubska direktorja Aleš Koršič in Stane Ostrelič), da bi bil 3. septembra v dvorani Polaj v Trbovljah, organizator pa domači klub Rudar. Za to, da bi dobil gostiteljstvo superpokala, bo moral Rudar izpolniti 17 pogojev, povezanih z organizacijo tega športnega dogodka.

Superpokal naj bi bil uvod v novo sezono v prvoligaški konkurenci, ki se bo začela teden dni kasneje. V pripravah za prihajajočo sezono pa bo od danes do nedelje v Velenju in Celju najmočnejši turnir na slovenskih tleh, na katerem bodo poleg Gorenja in Celja Pivovarne Laško igrali še Tremblay (Francija), Bosna Sarajevo (BiH), Nexe Našice (Hrvaška) in Vardar Skopje (Makedonija). Gre za premierni Šaleško-Savinjski turnir, ki naj bi v prihodnje postal tradicionalen, potekal pa naj bi na zanimiv način. Letos bo prvi del z dvema skupinama (danes in jutri) gostila Rdeča dvorana, finalni del s tekmami za razvrstitev (nedelja) pa celjski Zlatorog. Naslednje leto bo gostiteljstvo skupinskega in finalnega dela obrnjeno, prav tako tudi ime turnirja (Savinjsko-Šaleški).

Spored turnirja - danes (Rdeča dvorana) ob 17.30: Celje Pivovarna Laško - Tremblay, ob 19.30: Gorenje - Bosna, jutri (Rdeča dvorana) ob 10. uri: Tremblay - Nexe, ob 12. uri: Bosna - Vardar, ob 18. uri: Celje Pivovarna Laško - Nexe, ob 20. uri: Gorenje - Vardar, nedelja (Zlatorog) ob 14.30: za peto mesto, ob 16.30: za tretje mesto, ob 18.30: finale.