Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil Zavec, so dvotedenske priprave v Nemčiji postregle z zelo kakovostnimi sparingi. Med njegovimi nasprotniki je bil tudi Poljak Rafal Jackiewicz. Po Zavčevih besedah "vse skupaj poteka zelo dinamično in prepričan v zmago komaj čaka na dvoboj z Bertom".

Tudi Zavčev kondicijski trener Tomaž Jagarinec je priprave v Nemčiji ocenil kot zelo uspešne: "Če bo tako ostalo tudi v nadaljevanju priprav, rezultat 3. septembra ne more izostati. Dejan bo nepremagljiv." Zavec je ob tem poudaril, da v dosedanjih sparingih ni imel nobenih kondicijskih ali taktično-tehničnih težav.

Zavec je napovedal, da treningi v ZDA ne bodo prinesli nič posebej novega. Po njegovih besedah ga v ZDA čaka še en teden sparingov in predvsem aklimatizacija. Zavec se je pohvalil, da se na dvoboj z Bertom odpravlja zdrav in brez poškodb. Tudi telesna teža mu naj ne bi povzročala skrbi.

Glede načina prehranjevanja je Zavec dejal, da so vanj vnesli kar nekaj novosti, ki naj bi mu zagotovile še več energije. V zadnjih dneh se Zavčeva telesna teža giblje malo nad 70 kilogramov, v dneh do dvoboja, tako Jagarinec, pa ga čakajo "bolj skromne malice".

Zavec svojega nasprotnika ocenjuje kot odličnega borca: "Oba bova morala vložiti svoj maksimum. Med dvobojem bo prihajalo do zamenjav v prevladi, glavni poudarek pa bo na potrpežljivosti." Ob tem je Jagarinec napovedal močne udarce z obeh strani in zaključek v 11. rundi, seveda v korist Zavca.

Glede sodnikov je Zavec pojasnil, da ti še niso znani. Glede možnosti, da bi dvoboj prenašala tudi slovenska televizija, pa je Jagarinec dejal, da "zaenkrat dobro kaže". O tem, koliko bo zmaga vredna v dolarjih, Zavec ni želel govoriti. Dejal je le, da ostaja zvest samemu sebi in si z denarjem ne želi kupovati novih prijateljev.

Po dosedanjih podatkih naj bi Zavca v ZDA spodbujalo okoli 80 slovenskih navijačev. Zavec odziv domače javnosti ocenjuje kot izjemen, kar mu bo po njegovih besedah dalo dodatno samozavest v dvoboju z Bertom. Zavčeva ekipa bo nastanjena v hotelu, kjer bo tudi dvoboj.

Dvoboj med Zavcem in Bertom v Biloxiju v zvezni državi Mississippi se bo odvijal v soboto, 3. septembra. Uradno so ga poimenovali Bitka v Biloxiju (Battle in Biloxi), predstavili pa so tudi že plakat dvoboja, na katerem sta upodobljena oba boksarja. Pri Zavcu je zapisano njegovo mednarodno boksarsko ime Zaveck.

Zavec bo branil naslov svetovnega prvaka IBF v kompleksu Beau Rivage Resort&Casino. Promotor je znameniti boksarski manager Lou DiBella. Znane so tudi cene vstopnic: za spektakel bo potrebno odšteti 50, 100 ali 150 ameriških dolarjev, dvorana, v kateri bo potekal dvoboj, pa sprejme približno 1500 gledalcev.