Udeleženci Mini Seedcampa v Ljubljani so bili navdušeni nad številom prijav in kakovostjo prijavljenih podjetniških idej in projektov, je pojasnil lokalni kkoordinator dogodka Jugoslav Petković in dodal, da se je navdušenje še stopnjevalo, ko so izkusili poletni utrip Ljubljane ter kulinarično in vinsko ponudbo v Ljubljani in Goriških Brdih. „Navdušenje je bilo kot kaže povsem upravičeno, saj kar nekaj izmed podjetij, ki so se predstavila v Ljubljani, omenjajo tudi v Londonu, kjer je 11. avgusta potekal Mini Seedcamp London. Med povabljenimi podjetji se je v Londonu ponovno predstavilo tudi hrvaško podjetje Farmeron, ki je dobilo veliko pozornosti tudi v Ljubljani,“ je pojasnil Petković. 

Oust.me in Sportlyzer se bosta pridružila ostalim zmagovalcem Mini Seedcampov, ki so potekali po Evropi, v Tel Avivu in New Yorku, na glavnem dogodku Seedcamp Week, ki bo potekal od 5. do 9. septembra v Londonu. Tam bo prisotnih še več investitorjev in mentorjev, s katerimi bodo podjetja pilila svoje ideje, rešitve in predstavitve z namenom, da bodo pridobila kontakte in investicije za svoj razvoj in rast.

Spomnimo, Oust.me je platforma za geolokacijske igre na mobilnih telefonih, nekaj podobnega kot igra "zemljo krast". Za igranje lahko uporabniki uporabljajo obstoječe geolokacijske storitve, kot sta Foursquare in Facebook Places. Estonski Sportlyzer pa je aplikacija, s katero so uporabniki sestavijo personaliziran program rekreacije ali treningov in spremljajo svoje rezultate.