Velikih neznank sploh ni. Slovenija bo imela na elitni članski cestni dirki 25. septembra možnost postaviti na start šest kolesarjev, kar je podobno kot vsa zadnja leta. Potem ko je imel četverico že na olimpijski generalki v Londonu, bo skoraj zagotovo glede na podobno traso v Köbenhavnu to četverico (Borut Božič, Jure Kocjan, Kristijan Koren, Gorazd Štangelj) peljal tudi proti Skandinaviji. Pripisal pa jim bo zagotovo Grega Boleta in Janija Brajkoviča. Verjetno malce več razmišlja le o rezervistih (Marko Kump, Luka Mezgec, Blaž Jarc). Koren in Brajkovič bosta tudi glavna kandidata za vožnjo na čas. Koren je željo izrazil že po francoskem Touru, odločitev Brajkoviča bo odvisna od razpleta na Vuelti.

Prav Belokranjec bo edini, ki bo v soboto na startu španskega "Kroga". Tritedensko dirko po Španiji imajo mnogi za najboljšo pripravo za svetovno prvenstvo, ki se začne teden kasneje. "Menim, da tisti, na katere najbolj računam, brez Vuelte ne bodo prav nič na slabšem. Božič, Bole in Koren so vozili francoski Tour in dodatni nastop na Vuelti bi bil prehud zalogaj. Morda, če bi kdo vozil deset, petnajst dni ter potem odšel domov. Sicer pa imajo vsi tudi brez Vuelte dober klubski program z nastopi na klasiki v Hamburgu, Plouayu ter dirkah ProToura v Kanadi, tako da je tudi po tej plati koledar dirk zasnovan nalašč za svetovno prvenstvo. Sicer pa je dovolj tudi drugih močnih dirk," si Hvastija po tej plati ne dela skrbi.

Za slovenske cestne kolesarje v ProTour ekipah bo konec sezone vseeno še zelo pomemben, če želijo povečati kvoto nastopajočih na olimpijskih igrah. Ključni datum je 31. oktober, kvote pa se bodo delile glede na uvrstitev lestvice ProToura oziroma EuropaToura. Prvih deset reprezentanc bo v Londonu zastopano s petimi, naslednjih pet reprezentanc s štirimi. Če pa bo Slovenija ostala dvajseta, kakršna je trenutna lestvica, pa bo tri nastopajoče prinesla visoka uvrstitev na EuropaTouru. "Če bi želeli vsaj s četverico v London, potem bi potrebovali vsaj še sto točk na naslednjih sedmih dirkah, vendar, če vemo, da jih je Bole na Eneco Touru pretekli teden nabral pet, Božič pa jih ima skupaj sedem, je jasno, kakšni morajo biti dosežki. Samo 71 točk Janija Brajkoviča je daleč premalo," je na to temo pristavil Hvastija.