Takoj za dvajseto elitno dirko ProToura je bila v očeh kolesarskega sveta že olimpijska generalka v Londonu. "Bili smo zraven do zadnjih metrov. Božiču je na koncu malce zmanjkalo, saj bi v tej konkurenci sodil malo višje, kot je bilo končno šesto mesto, a sem z nastopom zelo zadovoljen. Štangelj je vse opravil do konca, preostali trije so optimalno pripravili vse za sprint," je selektor Martin Hvastija ocenil nastop na London Surrey Classic.

Božič je na koncu za dve dolžini kolesa zaostal za Markom Cavendishem, ki je ob pomoči kar dveh ekip pokazal, kdo je najhitrejši sprinter na svetu. Božič je potožil, da se mu je najbolj poznal tritedenski tekmovalni premor po Touru, zato so bili vmes še Italijan Modolo, Francoz Dumoulin, Poljak Golaš in Avstralec O'Grady. "Z Božičem sva imela nekaj sreče, saj sva se zadnja po zaslugi Kristijana Korena izognila skupinskemu padcu dva kilometra pred ciljem, ki ga je povzročil japonski kamikaza. Božiču sem pomagal, kolikor sem lahko v zadnjem kilometru. A je imel Cavendish ob sebi še štiri pomočnike ter zato tudi boljši položaj od Božiča," je zaključek opisal Jure Kocjan (15. mesto).

Jani Brajkovič je bil na zmagovalnih stopničkah na dirki Po Utahu (UCI-1) v ZDA. "Še nikoli nisem videl dirke, kot je ta. Vsi so dirkali proti nam, vsi so čakali le nas iz RadioShacka. No, res je to dirkanje in lahko dela vsak, kar hoče. A menim, da smo zato zmagali še bolj zasluženo," je Jani Brajkovič opisal taktiziranje konkurenčnih ekip. Belokranjec je na ciljnem vzponu do smučarskega središča Snowbird največ pripomogel k temu, da je klubski kolega Levi Leipheimer odbil napad Kolumbijca Sergia Henae, skupaj pa so na koncu stopili tudi na zmagovalni oder - etape in dirke. Brajko je žarel po sijajni vrnitvi po poškodbi na Touru: "Še enkrat naj ponovim, da ni bila moj tekmovalni cilj. To bo Vuelta. Za sabo bom imel deset dni treninga na veliki nadmorski višini v Italiji, teden v Koloradu, teden v Utahu. To bo zares nalašč za Vuelto," se sobotnega začetka tritedenske dirke Po Španiji veseli edini Slovenec na startu v Benidormu.