Olimpija - Rudar 3:1 (1:1, Vršič 19, Andželković 43, Škerjanc 75; Majcen 5): Hiter gol Rudarja je bil natanko tisto, kar je zaspana tekma pred praznimi tribunami v poletnem nedeljskem popoldnevu potrebovala. "Mi smo kot Real. Najprej moramo prejeti gol, da začnemo igrati," je trener Olimpije Dušan Kosič opisal, kakšno vzpodbudo rabijo njegovi fantje, da žoga med njihovimi nogami zaokroži z več dinamike in odločnosti. Kljub temu Kosič po zaostanku ni bil povsem miren, saj je rezervistom kmalu ukazal, naj se podajo na ogrevanje.

Od sedmih zadetkov Ljubljančanov v letošnjem prvenstvu še nobenega ni dosegel napadalec, a je zato Dragan Čadikovski pripravil prvi gol Olimpije, ko je preskočil velenjsko obrambo, s čimer je žogo spustil natančno na Vršičevo levico. "Naša igra je grajena tako, da do priložnosti in zadetkov prihajajo tudi vezisti. Z neučinkovitostjo napadalcev moram živeti, a prepričan sam, da bodo zabili, ko bomo zadetek najbolj potrebovali," je Kosič izrazil podporo svoji napadalni artileriji. Potrditev njegovih besed sta drugi in tretji zadetek. Olimpijo je v vodstvo sicer popeljal branilec Milan Andželković, a je predhodno vse naredila naveza Vršič-Čadikovski-Ranič, ki je izvedla domiselno kombinacijo, čeprav so ob prostem strelu vsi pričakovali predložek v kazenski prostor. Še lepši je bil tretji gol, s to razliko, da je največji umetniški vtis pustil Erik Salkič, njegov prodor pa sta "iz prve" dokončala Vršič in Davor Škerjanc. Omenimo še namigovanja, da naj bi Olimpija iz Rusije prejela več kot milijon evrov vredno ponudbo za Dareta Vršiča.

Maribor - Domžale 0:0: Zaradi težav s hrbtom je na tribuni ostal domači kapetan Marcos Tavares, med ogrevalnimi vajami na kratkem dopoldanskem treningu pa je Darko Milanič ostal še brez Jovana Vidovića. V prvem polčasu sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti, Mariborčani pa so bili nekoliko boljši. Napade Domžal je uspešno ustavil vratar Maribora Jasmin Handanovič, v finišu tekme je dvakrat zapretil Robert Berič. "Dobra tekma, manjkali so le goli. Izid je realen. V prvem polčasu smo imeli pobudo, nasprotnik je bil nemočen. V drugem polčasu smo želeli biti še bolj ofenzivni, a je bil tekmec zelo nevaren iz protinapadov, obenem pa je uveljavil svoje izkušnje," je povedal trener Maribora Darko Milanič po tekmi, ki ni navdušila 1800 gledalcev, zato so igralci na koncu morali poslušati žvižge. "Velika točka v všečni tekmi, na kateri je bilo veliko priložnosti na obeh straneh. Remi je realen," je dodal trener Domžal Darko Birjukov.

Luka Koper - Hit Gorica 0:4 (0:1, Vicente 5, Plut 52, 87, Galešić 84): Koprčani so še enkrat razočarali svoje navijače in tudi po petem krogu ostajajo brez zmage. Proti Novogoričanom s slabo in nepovezano igro spet niso bili niti blizu ekipe, ki naj bi se borila za vrh prvenstvene lestvice. Novogoričani, ki so vpisali drugo zmago sezone, so znali razkriti vse slabosti obalne ekipe. "To, kar smo igrali mi, ni podobno nogometu, zato Gorici čestitke za zmago. Hitro smo prejeli gol, nato smo stali predaleč od igralcev Gorice. Razočaran sem z igro nosilcev, reprezentantov. Vsi se moramo zamisliti. Če želiš živeti od nogometa, moraš pokazati malo več. Jaz sem kapitan barke, o vsem odloča uprava kluba, morda treniramo preveč, saj so prej manj," je povedal trener Kopra Vlado Badžim. "Nisem pričakoval tako visoke zmage. Fantje so prikazali lepo igro. Upam, da jo bomo tudi na naslednjih tekmah," je menil trener Gorice Miran Srebrnič.

Mura - Triglav 0:1 (0:0, Jelar 69): Mursko Soboto so dobre volje zapuščali Kranjčani, ki so z evrogolom prišli do druge zmage v prvenstvu. "V prvem polčasu smo bili boljši, saj smo si priigrali veliko priložnosti. V drugem delu je bil Triglav bolj agresiven, a si ni priigral velikih priložnosti, gol pa smo prejeli s 30 metrov. Triglav je bil boljši prav za ta gol. Plačujemo davek za slabo realizacijo. Če bi dosegli dva gola, bi slavili. Zavestno smo šli v prvo ligo in če bomo potrpežljivi, bodo ti mladi igralci z izkušnjami splavali na površje," je povedal trener Mure Robert Pevnik po tekmi, v kateri so gostitelji v sodniškem podaljšku zadeli okvir gola.