V zahtevnih razmerah, ko se je večina tekmovalcev morala nekajkrat umakniti z zaletne rampe, je bil znova najboljši Slovenec Robert Kranjec na petem mestu, kar je njegova peta uvrstitev v poletni sezoni med najboljših deset. Točke so osvojili še Jurij Tepeš (16. mesto), Peter Prevc (14.) in Dejan Judež (29.).

"Kljub vetrovni loteriji sta bila na vrhu najboljša skakalca poletne sezone Stoch in Morgenstern. Kranjec je trenutno edini slovenski skakalec, ki je konkurenčen najboljšim, a ima še precej rezerve v enostavnosti izvedbe skokov. Pri Tepešu se pozna izpad treninga zaradi poškodbe stegenske mišice. Precej bolj sem zadovoljen z uvrstitvami kot pa s tehnično izvedbo skokov," je povedal selektor slovenske reprezentance Goran Janus, ki je pohvalil delavnost fantov in dobro vzdušje v ekipi.

Poletna serija se bo nadaljevala konec avgusta z azijsko turnejo v Hakubi na Japonskem (26. in 27. avgust) in v Almatyju v Kazahstanu (30. avgust), kamor zaradi študijskih obveznostih ne bosta odpotovala najboljša slovenska skakalca Kranjec in Prevc (opraviti mora še polovico mature), ki bo nato septembra tekmoval na štirih tekmah poletnega celinskega pokala.