"Zjutraj so me klicali iz Atletske zveze Slovenije in sem jim sporočila, da ne bom odšla na SP. Se počutim bolje, vendar ne bi mogla normalo teči in opraviti večjega napora. Po odpovedi DP nisem mogla trenirati. Že če grem po stopnicah, sem zadihana. Moj cilj ni bil, da grem na SP v vlogi turistke. Želim nastopiti s ciljem in ta je bil za Deagu nastop v finalu. Tega sedaj nisem zmožna uresničiti," je povedala Rodičeva. V torek jo čaka še pregled in novo slikanje pljuč, potem pa bo, ko ji bo zdravstveni staje dopuščalo, odšla do začetka novembra na Kitajsko k možu Aleksandru Rodiču, ki igra v nogometni ekipi Tianjin Songjiang.

Rodičeva je 11. junija v Celju na slovenskem pokalu preskočila 14,23 m ter je s tem izidom 40. na svetu v sezoni. Četrta je bila na letošnjem dvoranskem evropskem prvenstvu v Parizu, kjer je 5. marca dosegla osebni rekord (14,35 m). Lani je 31. julija na EP na prostem v Barceloni zasedla šesto mesto (14,32 m), šesta pa je bila tudi na dvoranskem EP pred dvema letoma v Torinu.

Poleg Rodičeve je še enajst slovenskih predstavnikov doslej izpolnilo norme Mednarodne atletske zveze (Iaaf) in lahko nastopijo na SP, rok za doseganje norm pa se izteče danes, 15. avgusta. Med petimi atletinjami in šestimi atleti je tudi branilec naslova ter olimpijski zmagovalec v metu kladiva Primož Kozmus (Brežice). Na seznamu so še Marina Tomič (Kladivar, 100 m ovire), Nina Kolarič (Ptuj, daljina), Marija Šestak (Mass, troskok), Tina Šutej (Mass, palica), Martina Ratej (Šentjur, kopje), Boštjan Buč (Velenje, 3000 m zapreke), Rožle Prezelj (Kranj, višina), Matija Krajnc (Mass, kopje), Primož Kobe (Krka, maraton) in Anton Kosmač (Štajerska, maraton).