Član ekipe Sky je zdržal napade vseh tekmecev in na koncu brez večjih težav dobil šesto in zadnjo etapo ter s tem še potrdil skupno zmago. Boasson Hagen je etapo dobil s sekundo prednosti pred Portugalcem Manuelom Antoniem Cardosom (Radioshack) na drugem in Nizozemcem Larsom Boomom (Rabobank) na tretjem mestu. Z istim časom je ciljno črto prečkal tudi Bole, ki je končal na četrtem mestu, na tretji etapi pa je zasedel drugo mesto.

Tik pred sprintom glavnine so v zaščitni ograji končali Belgijec Jürgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto), Rus Denis Galimzjanov (Katjuša) in Američan Taylor Phinney (BMC), Boasson Hagen pa je izkoristil priložnost za zmago. "Vsi so šli v ovinek prehitro in padli pred mano. Srečno sem se izognil padcu. Zmagal sem v etapi in sem res vesel, čeprav mi je žal fantov, ki so padli," je po zmagi povedal Norvežan, ki je bil poln hvale na račun moštvenega kolega Gerainta Thomasa: "Thomas je naredil res izjemno delo. V ospredju je bil zadnje tri kilometre. Res sem hvaležen ekipi."

V skupnem seštevku je Norvežan pred drugovrščenim Belgijcem Philippom Gilbertom (Omega Pharma-Lotto) prednost še povečal in ga na koncu premagal za 23 sekund. Britanec David Millar (Garmin) na tretjem mestu je zaostal 29 sekund. Bole je na koncu končal na 16. mestu z zaostankom 1:31 minute.