Izpod kapuc in visoko nastavljenih šalov, ki zakrivajo vse, razen njihovih oči (za katere se zdi, da se posmehujejo ne le žrtvam, ki so jih okradli, ampak roki pravice, za katero mislijo, da so ji ubežali), strmijo v objektiv fotoaparata in pozirajo s kopico stvari, do katerih so se uspeli dokopati med roparskimi pohodi.

 Foto: Daily Mail

Ogromne televizije, najnovejši modeli mobilnih telefonov, škatle čevljev in video igre so tiste, ki krasijo sobo, v kateri so razstavili svoje "bogastvo". V naročjih imajo prenosne računalnike, tu in tam pa je videti kak baseball kij, ki jim je gotovo pred dnevi prišel še kako prav.

Brez tolerance: Policist sredi Manchestra s puško meril v glavo 15-letnika

Pisali smo že, da se britanska policija te dni poslužuje vseh vrst tehnik, da bi prišli do imen tatov, ki so med izgredi ropali trgovine in tudi domove v nekaterih britanskih mestih. Nekatere policijske postaje na Twitterju objavljajo fotografije izgrednikov in javnost prosijo za pomoč pri njihovi identifikaciji, spet drugi za prepoznavo uporabljajo računalniško tehnologijo za prepoznavo obrazov. To bo zagotovo ena najrazsežnejših takšnih akcij do sedaj.

 Foto: Reuters

V naslednjih dneh se pričakuje še veliko več aretacij, saj bo policija prejela rezultate DNK analiz in pa prstnih odtisov s krajev zločina.