Grega Bole (Lampre), edini slovenski kolesar na dirki, je skozi cilj pete etape prikolesaril z glavnino in z zaostankom šestih sekund končal na 28. mestu, v skupnem seštevku pa je na 17. mestu (+1:21).

S pobegom je poizkusila prav trojica, ki je peto etapo končala na vrhu, najmočnejši pa je bil na koncu italijanski predstavnik. Glavnina je skušala pred koncem ujeti ubežnike, vendar se jim ni izšlo. Tik pred ciljem so s sprintom poizkusili še štirje kolesarji, najhitrejši pa je bil Tomas Vaitkus (Astana) iz Latvije, ki je s šestimi sekundami zaostanka končal na četrtem mestu.

V skupnem seštevku je na vrhu še vedno Hagen, ki ima pred drugouvrščenim Belgijcem Philippom Gilbertom (Omega Pharma Lotto) 12 sekund prednosti, Britanec David Millar (Garmin) na tretjem mestu zaostaja 18 sekund.

"Storili smo dovolj, da sem obdržal majico vodilnega, in upam, da mi to uspe tudi jutri. Ekipa je trdo delala, ubežnike smo pustili, vendar smo bili blizu. Fantje so dobro kontrolirali potek dirke in ni mi bilo potrebno tvegati ničesar v sprintu," je etapo pokomentiral vodilni Norvežan.

Končni zmagovalec letošnje dirke po Beneluksu bo znan v nedeljo, ko kolesarje čaka 201,2 km dolga etapa, ki se začne in konča v Sittard-Geleenu.