Po koncu evropske lige so reprezentanti dobili zasluženi odmor, ki ga ne bi imeli, če bi se uvrstili v kvalifikacije za svetovno ligo. Prosti dnevi so prišli prav, da so slovenski fantje vsaj za nekaj časa odmislili odbojko in pozdravili vse poškodbe. Na priprave za evropsko prvenstvo je s težavami prišel Tine Urnaut, ki ga je mučil trebušni virus, a ga je v zadnjih dneh že pozdravil.

Slovenska reprezentanca je odigrala močno pripravljalno tekmo s Kanado in zgubila z 2:3 (-23, 23, 22, -21, -18). Vuković je v uvodnih dveh nizih na igrišče poslal Alena Pajenka, Alena Šketa, Matevža Kamnika, Andreja Flajsa, Dejana Vinčiča, Vida Jakopina in libera Sebastijana Škorca. Gre za praktično identično zasedbo - z izjemo prostega igralca, s katero je ACH Volley v predlanski sezoni prišel do zaključnega turnirja lige prvakov, na njegovi klopi pa je sedel Glenn Hoag, ki je kanadski selektor. Pred tem so Slovenci svojo moč preizkusili še proti Izrael in ga ugnali s 3:2 (19, -25, 23, -23, 10).

Konec tedna sta sledili še dve lažji preizkušnji s Kamerunom - na prvi so dobili priložnost predvsem igralci z manjšo minutažo (pridružil se jim je kapetan Urnaut), na drugi pa standardna postava. Jutri slovenska reprezentanca potuje na ramadanski turnir v Katar, kjer bodo poleg gostiteljev nastopili še Egipčani in Iranci. "Že v času pred začetkom priprav smo se dogovorili z vodstvom katarske reprezentance, da bomo sodelovali na tem prestižnem turnirju, saj so predvsem tekme z Iranom in Egiptom sila pomembne. Sicer pa bomo v Katarju delali in se pripravljali povsem po naših načrtih," je zatrdil selektor Veselin Vuković, ki je še dodal, da je iz lastnih izkušenj prepričan, da bo imela reprezentanca tam odlične možnosti za delo.