5 smrtnih žrtev so zahtevali izgredi v Londonu, ki so se v zadnjih dneh razširili tudi na druga mesta v Veliki Britaniji. Tolpe mladih so ponoči razbijale in ropale trgovine, požigale zgradbe in avtomobile, nasilje pa se je začelo, ko so policisti v Tottenhamu na severu Londona hoteli aretirati 29-letnika, obtoženega članstva v tolpi in preprodaje mamil. Moškega so policisti smrtno ranili z enim od dveh strelov, ki sta bila sprožena med akcijo, preiskava pa je pokazala, da 29-letni oče štirih otrok na organe pregona ni streljal, čeprav je bil oborožen. V tednu dni je za zapahi končalo več kot 110 nasilnežev, ranjenih je bilo najmanj 111 policistov in 14 civilistov, londonske ulice pa je po treh dneh divjanja zasedlo 16.000 policistov, ki so nekoliko umirili razmere.

20.468 vozniških dovoljenj so v zadnjih treh letih in pol slovenski policisti in sodišča odvzeli voznikom, ki so zagrešili najhujše prometne prekrške. Največkrat so kršitelji brez dovoljenja za vožnjo vozila ostali zaradi kombinacije različnih prekrškov, potem ko so zbrali 18 ali več kazenskih točk, ali pa kar neposredno zaradi sankcije, ki jim jo je izreklo sodišče. To so si večinoma prislužili, ker niso spoštovali enega od osnovnih pravil varne vožnje in so za volan sedli po preveč popitih kozarčkih alkoholnih pijač.

7 pripravljalnih tekem je odigrala slovenska košarkarska reprezentanca, ki pili formo in uigrava akcije za nastop na evropskem košarkarskem prvenstvu v Litvi. Pod vodstvom prekaljenega košarkarskega stratega Božidarja Maljkovića je pokazala dobro formo, saj je kar šestkrat zmagala in le enkrat izgubila. Slovenska izbrana vrsta je bila boljša od Poljske, Makedonije, Latvije, Litve, Črne gore ter Bosne in Hercegovine, edini poraz pa ji je prizadejala Hrvaška. Do 31. avgusta, ko se prvenstvo začne, slovenske reprezentante čakajo še tri pripravljalne tekme. Dvakrat se bodo v gosteh pomerili z aktualnimi evropskimi prvaki Španci, zadnji preizkus pred prvenstvom pa jih čaka v Stožicah proti gostiteljici največjega evropskega košarkarskega tekmovanja Litvi.

210 prebivalcev po podatkih popisa prebivalstva iz leta 2002 živi v Vinici, majhnem naselju tik ob slovensko-hrvaški meji v občini Črnomelj. Vinica je že tretje leto zapored gostila odmeven glasbeni festival Schengenfest, na katerem so nastopile mnoge slovite glasbene skupine iz Slovenije in nekdanjih jugoslovanskih držav. Na idilično lokacijo ob reki Kolpi se je v treh dneh zgrnilo kar 16.000 ljudi oziroma 76-krat več, kot šteje tamkajšnje prebivalstvo.

1613 evrov mesečno bi stal najem novega protokolarnega vozila Mestne občine Ljubljana, če bi se ljubljanske mestne oblasti z županom Zoranom Jankovićem na čelu odločile za avtomobil audi A8 4.3 TDI quattro. V treh letih bi tako MOL za novi Jankovićev službeni avtomobil odštela dobrih 58.000 evrov, hkrati pa občinski veljaki razmišljajo, ali ne bi v najem rajši vzeli cenejšega BMW 740D Xdrive. Ta bi MOL v treh letih stal 43.200 evrov oziroma 1200 evrov mesečno. Obe luksuzni vozili sta sicer že v izhodišču vredni skoraj 100.000 evrov, kolikor bi moral zanju odšteti kupec.

1800 dolarjev že skoraj znaša cena unče zlata, ki v zadnjih tednih dan za dnem podira rekordne vrednosti. V zadnji polovici leta se je žlahtna kovina podražila za približno četrtino, vrednost zlata pa v nebo leti zaradi nove recesije, ki trka na vrata svetovnega gospodarstva. Še naprej sta namreč pod vprašajem usoda gospodarskega okrevanja ZDA, ki so v minulih dneh ostale brez najvišje bonitetne ocene, in razvoj dolžniške krize v območju evra.