Sobota, 13. avgusta

Libanonska milica Hezbolah bo obeležila peto obletnico konca vojne proti Izraelu. Hezbolah je takrat razglasil "božansko zmago".

Ponedeljek, 15. avgusta

Ameriški predsednik Barack Obama se bo z avtobusom podal na potovanje po dvanajstih zveznih državah ameriškega srednjega zahoda. Osrednja tema: zaskrbljenost prebivalstva nad gospodarskim stanjem v državi. Predsednik bo ljudi seznanjal o ukrepih, ki naj bi vzpodbudili gospodarsko rast in ustvarjanje novih delovnih mest.

Torek, 16. avgusta

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy in nemška kanclerka Angela Merkel se bosta v Parizu pogovarjala o težavah evroobmočja. Skušala bosta dognati, kako bi se države z evrom učinkoviteje spopadle z dolžniško krizo ter preprečile nadaljnje padanje finančnih trgov.

V Murski Soboti bo osrednja slovesnost ob državnem prazniku, dnevu združitve Prekmurja z matico.

Sreda, 17. avgusta

Nogometaši Maribora bodo v večernih urah (začetek ob 20.45) v Ljudskem vrtu odigrali prvo tekmo četrtega, zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo z moštvom Glasgow Rangers, ki ima v vitrinah 54 naslovov škotskega prvaka, kar je svetovni rekord.

Četrtek 18. avgusta

Vlado Kreslin bo v na Festivalu Ljubljana nastopil že dvajsetič. Prav toliko let ima za sabo uradnega nastopanja z Beltinško bando. Praznovanju na odru se bodo pridružili Mali bogovi, Beltinška banda in Irka Mary Coughlan s skupino.

Petek, 19. avgusta

Druga polovica avgusta je rezervirana za že tradicionalni mednarodni festival Mladi levi. Prva od akcij bo podiranje domin na Taboru, in sicer od Gestrinove ulice 2 do ploščadi Slovenskega etnografskega muzeja. Prva domina bo padla danes natanko ob 19.30. Festival se bo zaključil 28. avgusta.

Sobota, 20. avgusta

Pred kaverno z oltarjem pod vrhom Mrzlega vrha (Tolmin) bo spominska slovesnost z mašo za padle v prvi svetovni vojni. Slavnostna govornica bo obrambna ministrica Ljubica Jelušič.