Uspeh je za Vladimirja Putina toliko večji, saj naj bi se tokrat potapljal šele tretjič v življenju, kasneje pa so območje prečesali strokovnjaki Inštituta arheologije ruske akademije znanosti, ki so po večdnevni iskalni akciji našli še več arheoloških dragocenosti iz obdobja med 6. in 8. stoletjem.

Ruski mediji Putina z njegovimi dosežki ob bok postavljajo nekdanjemu jugoslovanskemu predsedniku Titu, ki je na območju nekdanje države streljal na jelene in medvede. "Prizor pod površino morja pušča močan vtis,“ je pojasnil Putin, ko je prišel na površje in dodal, da bodo področje potopljenega starogrškega mesta, ki mu pravijo tudi ruska Atlantida, razglasili za zvezni muzej.

Putinova potapljaško-arheološka ekspedicija je najnovejša v nizu premierjevih predstav za javnost v "mačo“ stilu, s katerimi več kot očitno skuša povečati svojo priljubljenost, zlasti med srednjim in nižjim slojem prebivalstva v Rusiji, ki je hkrati tudi najštevilčnejše. V preteklih letih se je Putin preizkusil že kot jahač, ribič v sibirskih rekah, potem je lovil tigra in spustil leoparda v nacionalni park.

Njegova "mačo“ kariera se je začela jeseni leta 2007, ko je z lovsko puško v roki pokazal svoje mišičasto telo (prsi pa mu je krasil neizbežen križ na verižici). To je bila bolj priložnost za fotografiranje, ne pa pravi lov. Je pa imel priložnost za streljanje leto dni kasneje. Takrat je na daljnem vzhodu Rusije s puško ustrelil in ubil amurskega tigra, ki je napadel televizijsko ekipo. No, priče dogodka so bili le Putin in prej omenjena ekipa televizijcev, a vendarle nihče ne dvomi, da je bil Putin junak dneva.