Bole in Belgijec Ben Hermans (RadioShack), ki je zasedel tretje mesto na etapi, sta za zmagovalcem zaostala devet sekund. Gilbert je napad na vrh začel osem kilometrov pred ciljem.

"Razmere niso bile najbolj ugodne. Vedel sem, da se moram zaradi vetra še toliko bolj potruditi. Kolege iz ekipe sem pripeljal do meja njihovih zmožnosti, saj sem moral res garati, ko se je začel napad. O takšni taktiki smo razmišljali in si moral biti res zelo hiter. Etapa mi je bila pisana na kožo, vedel sem, da sem imel še dovolj časa, ko se je začel končni vzpon in sem dal vse od sebe do ciljne črte," je po prevzemu vodstva dejal Gilbert.

"To je isto, kot da sem zmagal. Gilbert dirka v 'drugi kategoriji' in ne šteje. Zadovoljen sem tudi s tem. Pred napadom Gilberta je bil tempo peklenski. Nihče ni niti trznil v trenutku njegovega napada. Sam sem se tega zavedal že pred pričetkom dirke in sem Gilberta povsem odmislil. Dirkal sem racionalno in uspelo mi je iztržiti največ, kar se je dalo v današnji etapi," je za slovenski portal Sportal dejal Bole.