Kaj lahko Slovenija naredi na evropskem prvenstvu?

Ne vem. Trenutno vaše reprezentance ne spremljam podrobno, poznam pa jo iz preteklosti, ko ste bili zelo uspešni. Zdaj imate spet novega selektorja. Jure Zdovc je bil tisti, ki bi vas lahko popeljal do vrhunskega rezultata.

Zdaj je selektor Božidar Maljković.

Trenutno bi res težko povedal kaj več, saj si moram najprej ogledati kakšno tekmo Slovenije. Naredili ste veliko napako, ker ste odstavili Zdovca, ki je po mojem mnenju daleč najboljši slovenski trener.

Ste presenečeni, da je v slovenski reprezentanci vsako leto veliko odpovedi igralcev?

Nisem. To se dogaja povsod. Seveda pa je jasno, da večja kot je kontinuiteta, večja je možnost, da se naredi vrhunski rezultat.

Kdo je po vašem mnenju najdominantnejši evropski igralec, ki ne igra v NBA?

Miloš Teodosić. Pokazal je, da imajo moštva, v katerih igra, odlične rezultate in da je on vodja teh ekip. Toda še vedno mora veliko delati in napredovati.

V Ljubljani je potekal tudi prvi turnir ulične košarke 3 na 3 pod okriljem Fibe Europe.

Podpiram razvoj ulične košarke, saj je to prava stvar za mladino, da se bolj ukvarja s športom. Profesionalna košarka v zadnjih letih ubija kreativnost v igralcih, bistvo ulične košarke pa je ravno v kreativnosti. Želim si, da bi košarka 3 na 3 postala v prihodnosti olimpijski šport, da bomo tudi mi starejši lahko osvojili še kakšno kolajno (smeh).

Ste pogledali kakšno tekmo Adecco pokala Ex-Yu in kakšna so vaša pričakovanja glede srbske reprezentance na evropskem prvenstvu v Litvi?

Nekaj sem si jih ogledal. Od Srbije pričakujem, da bomo naredili odmeven rezultat. Bo pa to zelo težko, saj evropsko prvenstvo predstavlja neke vrste kvalifikacije za olimpijske igre v Londonu, kar pomeni, da bodo vse reprezentance imele dodaten motiv. Kljub temu upam, da se nam bo uspelo uvrstiti v finale in si priboriti direktno vozovnico za London.

Ste predsednik srbskega olimpijskega komiteja. Kaj vam to pomeni?

To je zame velik izziv. Srbskemu športu bi rad ponudil nekaj novega. Delamo na temu, da spremenimo sistem. V Londonu bomo imeli kar nekaj vrhunskih športnikov in prepričan sem, da bomo osvojili kakšno kolajno. Šport, v našem primeru košarka, nam je dal vse, zato mu moramo tudi nekaj vrniti.