Selektor Veselin Vuković je imel na voljo vseh šestnajst igralcev, ki so zbrani na pripravah, vključno s Tinetom Urnautom, ki se je po krajši bolezni že priključil reprezentantom na včerajšnji tekmi proti Kanadi. Slovenci so proti Izraelcem vknjižili tesno zmago, ki so si jo izborili šele v petem nizu, v katerem so za razliko od nasprotnikov manj grešili v napadu. Za domačo vrsto je največ točk prispeval Šket in sicer petnajst.

V sinočnji tekmi proti kanadski vrsti je strateg Vuković v uvodnih dveh nizih na igrišče poslal Alena Pajenka, Alena Šketa, Matevža Kamnika, Andreja Flajsa, Dejana Vinčiča, Vida Jakopina in libera Sebastijana Škorca. Izbranci so prvi niz tesno izgubili na 23 točki, drugega pa z boljšo igro v napadu z enakim izidom zmagali. V tretjem in četrtem nizu sta oba selektorja nekoliko premešala uvodni šesterki, moštvi pa sta prav tako osvojili vsaka po en niz in o zmagovalcu je odločal peti niz, ki se je po dogovoru obeh trenerjev odigral do 25 točke. Slovenska zasedba je imela ob prvem tehničnem odmoru prednost dveh točk (8:6), nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli Kanadčani, ki so bili bolj učinkoviti v napadu, slovenska vrsta pa je naredila preveč napak, ki so botrovale porazu. Najbolj učinkovita igralca srečanja sta bila Mitja Gasparini za domačo (14) ter Fred Winters za gostujočo vrsto.

"Po teh dveh napornih tekmah smo dobili potrditev, da je bil daljši pripravljalni čas skozi evropsko ligo prava izbira, ker smo v tem času opravili vse faze, od težkih fizičnih priprav, poškodb, sanacije, privajanja in prilagajanja, tako da zdaj vse spet teče gladko," je povedal pomočnik trenerja Tine Sattler in nadaljeval: "Na tekmo z Izraelom smo šli brez neke posebne priprave ali taktike, ker je bila to praktično prva tekma, odkar smo se ponovno zbrali. Moram reči, da je bil rezultat soliden, pristop k tekmi pa pravi. Kanada je seveda močnejši nasprotnik. Tu smo imeli spet veliko tesnih nizov, v končnicah dosti menjav. Kakorkoli že, mislim, da sta nam ti tekmi dali dober pregled nad delom v reprezentanci."

Slovensko vrsto sedaj čaka še nekaj napornih treningov, v četrtek in petek se bo pomerila z izbrano vrsto Kameruna, v nedeljo pa reprezentanca že odpotuje na ramadanski turnir v Katar.