Na mestni službi za razvojne projekte in investicije priznavajo, da so o kolesarnici razmišljali, a je niso uredili zaradi strokovnih razlogov. Pojasnili so, da v garažnih hišah vožnja s kolesom ni dovoljena, zato v njih ni smiselno urejati kolesarnic. Namesto kolesarnice so zraven parka Zvezda namestili stojala za kolesa.

Kolesarje pa bo razveselila novica, da na mestni občini niso povsem opustili ideje o pokriti in varni kolesarnici v bližini Kongresnega trga. Na službi za razvojne projekte in investicije razmišljajo, da bi enega od lokalov v Plečnikovem podhodu oddali v najem ponudniku, ki bi ponujal storitev varne hrambe koles in izvajal manjša popravila koles. Kdaj in ali sploh bo mestna občina oddala prostore za hrambo koles, pa je težko napovedati, saj za zdaj to možnost le preučujejo.

Je pa zato precej bolj gotova ureditev pokrite kolesarnice v Vilharjevem podhodu. Na mestni občini so pojasnili, da so želeli v tem podhodu kolesarnico urediti že v sklopu projekta Ljubljana za zeleno mobilnost, ki so ga nameravali financirati tudi z evropskimi sredstvi. A ker v času prijave na razpis za ta sredstva mestna občina ni imela potrjenega proračuna za letošnje leto, njihova prijava ni bila sprejeta.

Kljub temu bo mesto v podhodu kmalu postavilo 46 stojal za kolesa, prostor pa v prihodnosti nameravajo zastekliti in spremeniti v kolesarnico. Zasteklitev je odvisna le od tega, ali bo mestna občina s prijavo uspešno kandidirala na novem razpisu Službe za lokalno samoupravo in regionalno politiko, saj naj bi ta predvidoma do konca letošnjega leta objavila nov razpis za sofinanciranje projektov iz evropskih sredstev. Ker je mestni proračun zdaj potrjen, ni pričakovati težav pri pridobivanju teh sredstev.