"Za podvig sem se odločil, ker bi rad prestavil meje svoje zmogljivosti," pravi Peter, ki se bo jutri odpeljal izpred Ptujskega jezera na 450 kilometrov dolgo pot; prepotovati jo namerava v petih dneh, torej ga vsak dan čaka kakšnih 80 ali 100 kilometrov. Vozil se bo po regionalnih cestah, z avtomobilom pa ga bodo spremljali prijatelji. Ti mu bodo za družbo in v vzpodbudo, v primeru kakršnihkoli težav na poti pa mu bodo skušali tudi pomagati.

"Najbolj naporen bo verjetno vzpon na Velebit in končni kilometri posameznih etap," pravi Peter, vendar ni zaskrbljen, saj je dobro fizično pripravljen. Kakšnih posebnih težav ne predvideva, a pravi, da bo preizkušnja zagotovo tudi malce nevarna: "Vendarle gre za tako dolgo pot in za monokolo, pri katerem je potrebno zelo obvladati ravnotežje." Peter je najverjetneje prvi, ki se je odločil za takšen podvig v monokolesarstvu, a pravi, da se veseli nove preizkušnje.

Preberite si še članek iz Dnevnika o Petru in monokolesarstvu.

Za svojo pot je pridobil tudi nekaj sponzorjev, ker pa zanimanja za podporo temu športu med podjetji še ni prav veliko, so mu na pomoč priskočili njegov klub 2Simpl ter nekaj lokalnih podjetnikov s Ptuja (prevoznik in ključavničarstvo Mesarič Zdravko S.P., podjetje Mipis, ki deluje v gradbeništvu, Brodarsko društvo Ranca Ptuj in Reklamni atelje Babšek).

Peter se nam bo med svojo petdnevno turo javljal tudi prek mobilnega telefona, če kje ujame kakšno brezžično povezavo na internet, pa nam je obljubil tudi čisto sveže fotografije s poti. Spremljajte njegovo potovanje na dnevnik.si.