Morgenstern je imel včeraj v obeh serijah najdaljša skoka. "To zame še zdaleč ni bila lahka tekma, saj so tudi tekmeci skakali zelo daleč. Prirediteljem čestitam za jubilejno, 30. tekmo na plastiki, na štirideseti prireditvi me ne bo, ker do takrat ne bom več skakal," je povedal Thomas Morgenstern po pokru zmag med posamezniki.

Dobro formo je z drugim mestom potrdil Poljak Kamil Stoch, ki je s tretjimi stopničkami v sezoni potrdil, da je pravi naslednik upokojenega Adama Malysza. Poljaki imajo izjemno močno reprezentanco, saj so bili v soboto drugi na moštveni tekmi. Na veliko veselje gostiteljev je bil tretji 19-letni Richard Freitag, kar je njegov najboljši rezultat v karieri.

Potem ko je Slovenija v soboto na moštveni tekmi osvojila predzadnje, deveto mesto, ker je bil zaradi prevelikega dresa diskvalificiran prvi skakalec Dejan Judež, je bil selektor Goran Janus včeraj precej bolj zadovoljen z dvema tekmovalcema med prvo deseterico. Peter Prevc je z devetim mestom dosegel najboljši poletni izid, Robert Kranjec je bil z desetim mestom tretjič med deseterico, točke je osvojil še Jure Šinkovec za 24. mesto, medtem ko se Mitja Mežnar (33. mesto) in Dejan Judež (48. mesto) nista uvrstila v finale. Po prvi seriji je imel Kranjec s petim mestom odlično izhodišče celo za napad na stopničke, medtem ko je Prevc med deseterico napredoval s šestnajstega mesta.

"V soboto smo imeli smolo, saj je Judež z istim dresom skakal polovico minule sezone in letos na poletnih tekmah na Poljskem. Na tekmi posameznikov sem precej bolj zadovoljen z uvrstitvama kot tehnično izvedbo skokov, saj imamo še vedno kar nekaj težav," je povedal slovenski selektor Goran Janus. Naslednja tekma bo v petek v Courchevelu v Franciji.