Za Ljubljančana je bilo to že osmič v sezoni, da je ostal med drugim in petim mestom na dirkah UCI prve in ekstra kategorije. Zmage pa v tej sezoni za ameriško ekipo še nima. Danski Tour, sicer te slednje najvišje kategorije izven ProToura, je bil poleg dirke Po Poljski, kjer edini slovenski predstavnik Simon Špilak ni blestel, v središču pozornosti zadnjega tedna. Zanimiva je bila tudi zaradi dela trase svetovnega prvenstva konec septembra v Kobenhavnu, ki so jo prevozili v nedeljski zadnji etapi, ki jo je Kocjan končal na 16. mestu, v skupnem seštevku pa kot 39., zmage pa se je veselil Avstralec Simon Gerrans (Sky). Na Poljskem je slavil mladi Slovak Peter Sagan (Liquigas).

"Sicer ne morem vihati nosu, če v sprintu v klanec ob skromni pomoči ekipe premagam Daniela Bennatija iz Leparda, Mattija Breschla iz Rabobanka in Oscarja Freireja, vendar rad bi končno enkrat znova zmagal. Kar dolgo sem potreboval, da sem znova konkurenčen in tako močan kot ob začetku sezone. Zaključek v Frederiksvaerku je bil pisan na moje sposobnosti, z zaključkom, kot je na VN Kranja, vendar zaostanka za nekaj pozicij nisem mogel povsem nadoknaditi. Sprint je bil tako kot v nedeljo v Frederiksbergu izredno hiter, bil sem povsem zaprt ob ogradi in prave priložnosti sploh nisem dobil," je podrobnosti nizal Kocjan.

Jure Kocjan je poleg Boruta Božiča, Gorazda Štanglja in Kristjana Korena tudi na seznamu selektorja Martina Hvastije, ki bodo konec prihajajočega tedna nastopili na predolimpijski preizkušnji v Londonu. Hvastija je imel na seznamu tudi Grega Boleta, vendar kot edini Slovenec naslednje dni začenja nastope na Eneco Touru, ter Janija Brajkoviča, ki bo prav tako jutri začel vozili na dirki Po Utahu v ZDA. "Jani mi je sprva obljubil nastop v Londonu, vendar si je premislil, saj slišim, da je že na poti v ZDA. No, nič hudega. Namesto Boleta bo zamenjal Koren. Druga rezerva je Marko Kump, vendar bodo šli v London le štirje," je svojo odločitev že pred dnevi o izboru za generalko v Londonu pojasnil Hvastija. Mimogrede, Kump je imel po tistem še nezgodo na dirki Po Danski, ki je jo zaradi padca končal z odstopom že drugi dan.

Reprezentančna četverica bo nastop v Londonu seveda izkoristila predvsem kot ogled trase. "Pravijo, da je trasa povsem ravninska, za Marka Cavendisha. Start bo v središču Londona, zaključek pa na drugi lokaciji, na krogih, le da se bo tokrat vozilo na koncu le dva kroga, kar bo skupaj le 140 kilometrov, na olimpijadi pa devet, da bo skupaj 260 kilometrov. Pričakujem, da bo v vsakem primeru odločal sprint. Moramo pa videti, če imam prav," je pred odhodom v London - odprava tja bo stala okoli 8000 evrov - pripomnil Hvastija.

Za svetovno prvenstvo 2011, kjer bo Hvastija lahko izbral šesterico, pa ima najbolj izčrpne podatke prav Jure Kocjan. "Zadnji dan smo na prizorišču prvenstva odpeljali le en krog, na ciljni črti svetovnega prvenstva pa je bil leteči cilj. Sam nisem sprintal, ker sem hranil moči za zaključek. Že samo to, da je leteči cilj dobil Avstralec Gerrans, ki ni sprinter, pred Benattijem, pa dovolj zgovorno kaže, da trasa ni super lahka, kot so doslej vsi govorili. Zaključek je podoben kot v Kranju, tudi podobno strm. Torej drugače, kot so govorili," je opisal Kocjan, Hvastijev oglednik z Danske.