Strah pred šeriatskim pravom so v ZDA začeli širiti nekateri republikanski predsedniški kandidati. Nekdanji predsednik predstavniškega doma kongresa Newt Gingrich poziva k sprejetju zakona proti uveljavljanju šeriatskega prava na ameriških sodiščih, nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum pa je šeriatsko pravo označil za eksistencialno nevarnost za ZDA.

Christie je takšne in podobne strahove označil za nesnago in norost, čeprav ni govoril o predsedniških kandidatih, ampak o kritikih imenovanja ameriškega pravnika muslimanske vere Sohaila Mohammeda na položaj višjega sodnika New Jerseyja. "Te govorice o šeriatskem pravu so nesnaga. Norost. Ne ljubi se mi več ukvarjati z norci," je dejal Christie.

Mohammed je po napadih 11. septembra 2001 branil prebivalce New Jerseyja, ki so bili po krivem osumljeni terorizma. Zaradi tega je pri konservativnih kritikih zavladala skrb, da bo kot sodnik uvajal šeriatsko pravo, kar je seveda popolnoma nemogoče. Christie je v demokratskem New Jerseyju zelo priljubljen in omenjalo se ga je tudi kot možnega predsedniškega kandidata republikancev, za katerega so navijali predvsem poslovneži in ideološko manj skrajni republikanci.