Rodičeva je 5. marca letos na 31. dvoranskem EP v francoski prestolnici z osebnim rekordom (14,35 m) osvojila četrto mesto, bronasto odličje je zgrešila za vsega štiri centimetre ter bila še na tretjem velikem tekmovanju najboljša slovenska atletinja.

"Že teden dni imam povišano temperaturo in težave z glasom. Ker se moje zdravstveno stanje ni izboljšalo, sem šla danes pozno popoldne k zdravniku, kjer so mi povedali, da ne morem nastopiti in mi predpisali zdravila. Res škoda, saj sem se zelo veselila tekme. Na treningu mi je šlo vse bolje in sem že zelo dobro skakala. Žal se ponavlja letošnja dvoranska sezona. Tudi pred EP v Parizu sem zbolela, vendar sem se nato vendarle pobrala. Na to so me danes spomnili tudi v bolnišnici," je po obisku bolnišnice povedala Rodičeva. Je ena izmed enajstih slovenskih atletov in atletinj, ki imajo norme za nastop na svetovnem prvenstvu v Daeguju v Južni Koreji (od 27. avgusta do 4. septembra).

Lani je 31. julija na 20. EP na prostem v Barceloni zasedla šesto mesto (14,32 m), šesta pa je bila tudi na dvoranskem EP pred dvema letoma v Torinu. Dve deveti mesti je osvojila na dvoranskih SP, leta 2005 v Madridu in leta 2010 v Dohi. Lani je bila na prestižni diamantni ligi četrta v Londonu 14. avgusta (14,25 m) in peta (14,16 m) 27. avgusta v Bruslju, letos pa v tej seriji ni nastopala. Potem ko je imela nekaj časa zdravstvene težave in je vadila po prilagojenem programu, je že pred dvema tednoma odpovedala tudi nastop konec tega tedna v Londonu.