V celjskem klubu bodo letos obeležili že 22 let, odkar je njihov glavni pokrovitelj Pivovarna Laško, 30. avgusta pa bodo na izredni skupščini po marčevskem odstopu Toneta Turnška dobili tudi novega predsednika kluba. Ambicij pred novo sezono ne skrivajo. Novi trener Vladan Matić in pričakovani novi kapetan Dejan Perić pravita, da bodo spoštovali Cimos Koper in Gorenje Velenje ter tudi ostale nasprotnike, a se bodo na vsaki tekmi borili za zmago.

"Vsaka letošnja zmaga bo posvečena našemu nesrečnemu nesojenemu soigralcu Marinku Kelečeviću, ki je umrl v prometni nesreči nekaj ur pred odhodom v Celje. Z dosedanjim delom priprav sem zadovoljen. Ekipa dela dobro, fantje so prišli dobro pripravljeni na priprave. V ponedeljek odhajamo na dva pripravljalna turnirja v Nemčijo, kjer se bomo skušali čim bolj uigrati. Formo bomo skušali stopnjevati do začetka nove domače sezone, ki se pričenja 10. septembra," je povedal novi prvi strateg pivovarjev Vladan Matić, ki ima tudi novega pomočnika Stanka Anderluha.

Kapetan Dejan Perić je dodal: "Vsak v ekipi se mora zavedati, da je pomemben, vsak ima svojo vlogo, končna beseda pa je vedno trenerjeva. Obljubim, da bomo naredili vse, da rokomet v Celju vrnemo na mesto, ki mu pripada in kjer je že bil v preteklosti."

Celjani bodo v novi sezoni nastopali s štirimi novinci: vratarjem Matevžem Skokom (doslej Gorenje), Rokom Žuranom (Ormož), Dejanom Perićem (Veszprem) in Nemanjo Zelenovićem (Crvena zvezda), v ekipo pa se je vrnil tudi Borut Mačkovšek, ki je v minuli sezoni kot posojeni igralec igral v Mariboru. Direktor kluba Roman Pungartnik ni hotel razkriti višine proračuna za novo sezono, dejal je le, da bodo pokrili vse obveznosti, ki jih imajo in bodo z njim konkurenčni drugim slovenskim klubom.

"Odločitev za ponovno nastopanje v rumeno-modri barvi, torej v tradicionalni barvi Celja, je bila usklajena z našim glavnim sponzorjem. V naši ekipi je veliko mladih igralcev, mladih Celjanov, ki potrebujejo pomoč navijačev, kar je našo odločitev o barvah le še dodatno olajšalo. Prav je, da vemo, od kod prihajamo in kaj zastopamo, kakšne so vrednote tega mesta in za kaj se borimo," pa je o novi barvni shemi dejal Pungartnik.