Po njenem mnenju je možnosti izobraževanja za menedžerje v Sloveniji dovolj. "Včasih nam zmanjka časa, včasih je to le izgovor. Dostop do različnih znanj je danes mogoč ne glede na prostor, kjer živimo, pravi Kamnikarjeva.

Koliko sta za strokovni razvoj pomembno druženje s kolegi in mreženje?

Druženje in povezovanje sta za osebno in strokovno rast izjemno pomembni. Mislim, da ni ravno potrebno, da gre za podobno misleče. Še bolje je, če se družiš z različno mislečimi. In tudi ni nujno, da so vsi iz iste stroke. Prav različnost spodbuja razmišljanje in rojeva nove ideje.

Katere knjige nameravate brati to poletje?

To poletje si bom privoščila malo leposlovja. Morda poezije in otroških slikanic. Prva polovica leta je bila naporna in želim si oddih v krogu družine.

Kje največkrat iščete in najdete knjige, ki vas zanimajo?

Veliko knjig najdem na domači polici. Če mi je kaj posebej všeč in za sledenje trendom v gastronomiji, pa naročim na spletu.

Katere knjige in dejavnosti bi priporočili mladim, ki se ukvarjajo s področjem cateringa?

Na tem področju je veliko kulinaričnih knjig različnih nacionalnih kuhinj. Kdor se ukvarja s cateringom, se ne zadovolji le s kuharskimi knjigami. Zanimajo ga prostor, barve, svetloba, oblikovanje, trendi … Vsaka knjiga prispeva k celovitosti in novim idejam in težko bi izpostavila samo eno. Te dni sem preletela drobno knjižico z naslovom Gostilne v stari Ljubljani. Knjižico so izdali leta 1926. Prav zanimivo je bilo pokukati v zgodovino kulinarike in družabnega življenja Ljubljane.

Kako pomembna pri vodenju sta po vašem mnenju razumska in čustvena inteligenca?

Obe inteligenci sta potrebni in tudi prisotni. Razumska inteligenca je, kot pravijo, prirojena in je ne moremo spreminjati. Lahko pa razvijamo svojo emocionalno inteligenco. Meni je pri srcu izraz srčna kultura. Razvija se že v otroštvu. Ta je pri vodenju najbolj pomembna. Kot vemo, so veliki strokovnjaki in geniji na svojem področju povsem neprimerni za vodenje sodelavcev. Imajo izjemno visok inteligenčni kvocient, a na drugi strani velike težave pri komuniciranju z okolico. Za vodjo je potrebno, da razume samega sebe in tudi druge, ki mu zaupajo in sledijo. Da bi ustvaril to zaupanje, pa potrebuje veliko čustvene inteligence.