Sobota, 6. avgusta

Začenja se Festival Radovljica, festival za staro glasbo z najdaljšo tradicijo pri nas, ki bo trajal do 23. avgusta.

Od danes do torka bo v Stožicah v Ljubljani prvi košarkarski turnir šestih reprezentanc z območja nekdanje skupne države Jugoslavije, ki so ga nekateri že poimenovali tekmovanje bratstva in enotnosti. Slovenija bo v predtekmovanju igrala s Črno goro (jutri) in Hrvaško (ponedeljek).

Na festivalu sonca, zvoka in zabave Schengenfest 2011 v Krajinskem parku Kolpa bodo med drugimi nastopili Srečna mladina, Kad smo bili Bijelo Dugme, Vlado Kreslin in Mali bogovi.

V termah Ptuj bo odprto prvenstvo v B.A.S.E. jumpingu, enem najbolj odštekanih adrenalinskih športov na svetu.

Nedelja, 7. avgusta

S koncertom skupine Edo Maajka se v Kamniku začenja tradicionalni 8. festival Kamfest. Trajal bo dva tedna, zvrstilo se bo 41 odrskih in več kot 20 drugih dogodkov - delavnice, razstave, športne prireditve in ulične akcije. Vsi dogodki, razen koncerta Siddharte, bodo brezplačni.

Torek, 9. avgusta

Nemška kanclerka Angela Merkel bo obiskala ruskega premierja Vladimirja Putina: v Sočiju bosta razpravljala predvsem o gospodarskem sodelovanju med državama.

Sreda, 10. avgusta

Slovenska nogometna reprezentanca bo zalet za jesenski finiš kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012 iskala ob 20.45 v Stožicah v Ljubljani, kjer se bo v prijateljski tekmi pomerila z Belgijo.

Petek, 12. avgusta

V Športnem parku Krmelj se bo odvil dvodnevni glasbeni festival Knap'n'fest 2011. Vrhunec bo nastop glasbene skupine Zabranjeno Pušenje.

V Idriji se začenja dvodnevni 15. Alter art festival. Društvo glasbenikov in ljubiteljev glasbe (DGLG) bo predstavilo pester izbor izvajalcev s področja ljubiteljske kulture, alternativne mladinske subkulture ter seveda tudi "resne" kulture.